ΑΘΗΝΑ
22:14
|
05.05.2024
Μπορεί το σινέ Ideal να κλείνει, αλλά το Όπερα σώθηκε μετά την ανάληψη της λειτουργίας του από την πλατφόρμα ταινιών streaming, Cinobo.
Υπό νέα διεύθυνση θα ξανανοίξει σύντομα ο κινηματογράφος Όπερα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη συνέχιση λειτουργίας του ιστορικού κινηματογράφου της οδού Ακαδημίας, Opera, αποφάσισε να αναλάβει η ελληνική πλατφόρμα streaming ταινιών, Cinobo.

Η πλατφόρμα δεν θα αναλάβει μόνο τη διαχείριση και τον προγραμματισμό ταινιών στον προσφιλή κινηματογράφο των Αθηναίων αλλά θα τον «βαφτίσει» καθώς εφεξής θα ονομάζεται Cinobo Όπερα, αντί Opera Odeon.

Ο ιστορικός κινηματογράφος άρχισε να λειτουργεί λίγο μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1948 ως κινηματοθέατρο.

Το 1986 έγινε αποκλειστικά κινηματογράφος υπό τη διαχείριση της Odeon με δύο αίθουσες προβολής ταινιών, εκ των οποίων η μία έχει 520 θέσεις και η άλλη 105, ώσπου σταμάτησε να λειτουργεί τον περασμένο Απρίλιο.

Η νέα εταιρία διαχείρισης του Cinobo Όπερα σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει και τις δύο αίθουσες ώστε να γίνει ξανά ένα σύγχρονο κινηματογραφικό «στέκι» στο κέντρο της Αθήνας που θα είναι φιλόξενο για τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο και τον ξένο ποιοτικό κινηματογράφο, και θα πρωτοστατεί σε πρεμιέρες, αφιερώματα και πρωτότυπες εκδηλώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα