ΑΘΗΝΑ
06:13
|
01.05.2024
Ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και εξαγγελίες για ιδιωτικά πανεπιστήμια και παράκαμψη του άρθρου 16.
Φωτ.: 902.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποίηση στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, που συνεδριάζει σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, αντιδρώντας στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και εξαγγελίες για ιδιωτικά πανεπιστήμια και παράκαμψη του άρθρου 16.

Αυτή την ώρα ένταση επικρατεί στο Καβούρι. Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Από: pelop.gr

Με πανό που έγραφαν: «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Πτυχία με αξία – Δωρεάν σπουδές» και «Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας τώρα! Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια», οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο και παρέμειναν αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα, μπροστά στις κλούβες και τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μεταξύ άλλων, κυριάρχησαν συνθήματα όπως «πτυχία κουρελόχαρτα, σχολές ιδιωτικές, ο νόμος θα πέσει από τους φοιτητές», «η νεολαία σε αγώνα μαζικό, δεν θα ζήσουμε με 400 ευρώ», «με 400 ευρώ να ζήσετε εσείς, στον δρόμο κάθε μέρα θα είμαστε εμείς».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Σάββατο 16 Δεκέμβρη, αναμένεται να διεξαχθεί και Πανελλαδική Συνάντηση δεκάδων Φοιτητικών Συλλόγων που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, με σύνθημα «Αγώνας για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα»!

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα