ΑΘΗΝΑ
18:57
|
07.05.2024
Μάστιγα έχει καταντήσει η βία μεταξύ ανηλίκων μέσα και έξω στα σχολεία της χώρας.
Βία ανηλίκων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολλαπλασιάζονται με ανησυχητική συχνότητα οι βιαιοπραγίες μεταξύ εφήβων, μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς πλέον δεν υπάρχει μέρα που να περνά δίχως είδηση για ξυλοδαρμούς μαθητών από συμμαθητές τους.

Το νέο κρούσμα βίας που έγινε γνωστό σήμερα αναφέρθηκε έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Ασπροπύργου με θύμα ένα 15χρονο που δάρθηκε αλύπητα από 20 «συμμαθητές» και φίλους ενός συνομήλικού του με τον οποίο είχαν διαπληκτιστεί λόγω «διαφορών».

Όταν το 15χρονο θύμα αποχώρησε από την τάξη του για να βγει έξω από το σχολείο, η ομάδα των ανήλικων τραμπούκων «φίλων»  του άλλου 15χρονου, ανέλαβαν δράση ξυλοκοπώντας τον άγρια σαν να έπαιζαν σε βιντεοπαιχνίδι δράσης.

Ο άτυχος νεαρός έφερε μώλωπες σε όλο του το σώμα από τις γροθιές και τις κλωτσιές με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί στα επείγοντα του Αττικού Νοσοκομείου για τις πρώτες βοήθειες.

Δράσεις της ΕΛ.ΑΣ κατά της νεανικής παραβατικότητας

Την Τρίτη, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως κατά την προηγούμενη Παρασκευή και Σάββατο (8 και 9 Δεκεμβρίου) οι Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας ΝΑ και ΒΑ Αττικής ανέλαβαν επιχειρησιακές ειδικές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία και Βούλα.

Στο πλαίσιο της δράσης η οποία αναπτύχθηκε σε περιβάλλοντα χώρο εμπορικού κέντρου, σε σταθμούς μετρό και άλλα σημεία που παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση νεαρών ατόμων, ελέχθησαν συνολικά 42 άτομα, ενώ σκοπός των δράσεων ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Σύμφωνα με αστυνομικούς αξιωματούχους, τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας. Ανάλογες επιχειρήσεις  αναμένεται να συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής στο πλαίσιο «πρόληψης και αντιμετώπισης» του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας, που έχει βαθύτερα αίτια και ρίζες…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα