ΑΘΗΝΑ
05:59
|
02.05.2024
Οι ομιλητές ανέδειξαν τους αγώνες για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και ζωής με αφορμή τη συζήτηση στη βουλή.
Από την αποψινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν απόψε στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε στο Σύνταγμα το ΚΚΕ, συνδικάτα και άλλοι φορείς στην Αττική, ενάντια στο νέο κρατικό προϋπολογισμό λιτότητας και συνολικά στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, την ώρα συνέχισης σχετικής συζήτησης στη βουλή.

Παρόντες στο συλλαλητήριο ήταν πολυμελής αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ.Γ. Δημήτρη Κουτσούμπα και μέλη αντιπροσωπειών από σωματεία που πραγματοποιούν  κινητοποιήσεις διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, την ανάκληση απολύσεων και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

Αισθητή έκαναν την παρουσία τους και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες, που διαδήλωσαν στο μπλοκ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), και αντιπροσωπεία του ΣΑΤΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Θύμιο Λυμπερόπουλο.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, που ανέφερε πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από την οργάνωση στα συνδικάτα για να υπερασπιστούν οργανωμένα τα δικαιώματα, το εισόδημά τους και τη ζωή τους.

Η Τζένη Τσέκου, μία από τους πέντε εργαζόμενους της εταιρίας PeopleCert που κάνει πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων και η οποία απολύθηκε πριν λίγες μέρες μέσω…βιντεοκλήσης, μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους της επειδή γράφτηκαν στο σωματείο του Συνδέσου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ανέφερε πως εντυπωσιάστηκε από την αλληλεγγύη των συναδέλφων της. Αναφέρθηκε στους μισθούς πείνας που δίνει η εταιρία, στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τις οποίες δημιουργεί άγχος και εργασιακή ανασφάλεια, και τα δεκάωρα ωράρια.

Πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες των εκπροσώπων σωματείων και άλλων κλάδων, στη μεγάλη οθόνη που στήθηκε στον χώρο της συγκέντρωσης, προβλήθηκε βίντεο αφιερωμένο στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με σύνθημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους και με εκατοντάδες φαναράκια που αφέθηκαν στον ουρανό, συμβολίζοντας τα δεκάδες χιλιάδες θύματα του πολέμου στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα