ΑΘΗΝΑ
06:14
|
01.05.2024
Κινητοποιήσεις και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα, Βέροια, Έδεσσα, Κατερίνη, Σέρρες, Νάουσα και Πρέβεζα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργατικά κέντρα και σωματεία της Αττικής θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο σήμερα Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενάντια στον νέο προϋπολογισμό που συζητιέται στη Βουλή,  διεκδικώντας κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και αυξήσεις σε μισθούς και τις συντάξεις.

Με την κοινή τους ανακοίνωση, καλούν όλες τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τα Εργατικά Κέντρα και όλους τους εργαζόμενους της Αττικής, να οργανώσουν τον αγώνα «για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν, για να παρθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» ενώ αναφέρονται ιδιαίτερα και στο φορολογικό νομοσχέδιο που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους, τονίζοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες να δώσουν μαζί τη μάχη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή τους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διεκδικούν:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Συγκεκριμένα, το κάλεσμα απευθύνουν: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, η Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, τα Συνδικάτα Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων νομού ΑττικήςΟικοδόμων ΑθήναςΦαρμάκου – Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων ΑττικήςΕργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, τα Σωματεία Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου και Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής.

Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Σε συλλαλητήριο ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024 καλούν εργατικά σωματεία και στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ειδικότερα, έχουν ανακοινώσει συλλαλητήρια σωματεία και φορείς σε:

 Αθήνα, 7 μ.μ., πλατεία Συντάγματος

Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα, 6.30 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο

Βέροια, 7 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου

Εδεσσα, 6.30 μ.μ., μικροί καταρράκτες

Καλαμάτα, 6.30 μ.μ. πλατεία 23ης Μαρτίου

Κατερίνη, 6.30 μ.μ., Συντριβάνι

Νάουσα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Πρέβεζα, 7 μ.μ., Θεοφάνειο.

Σέρρες, 6 μ.μ., Πλατεία Ελευθερίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα