ΑΘΗΝΑ
01:57
|
06.05.2024
Στην Καστοριά, μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει ήδη καλυφθεί από στρώμα χιονιού, ενώ στα λευκά έχει ντυθεί μέρος ορεινών πόλεων της Βόρειας Μακεδονίας.
Χιόνια σε μέρος οδικού δικτύου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρή χιονόπτωση άρχισε από νωρίς απόψε σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με την Καστοριά, τη Σιάτιστα και άλλες περιοχές της Μακεδονίας να ντύνονται στα «λευκά» βιώνοντας μία πιο χειμωνιάτικη εκδοχή των φετινών Χριστουγέννων.

Στην Καστοριά, μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει ήδη καλυφθεί από στρώμα χιονιού και η κίνηση των οχημάτων επί του παρόντος παραμένει ομαλή, δίχως να άμεσα απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή χιονοκουβέρτας στα ελαστικά των αυτοκινήτων. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, και δη μόλις σταματήσει να χιονίζει και θα αρχίσουν να παγώνουν οι χιονοσκέπαστες περιοχές.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα alphafm.gr, οι οδηγοί χρειάζεται να οδηγούν με μεγάλη προσοχή και αυξημένη επαγρύπνηση για να αποφύγουν ατυχήματα και προβλήματα στους δρόμους.

Χιονόπτωση (σαφώς χαμηλότερης έντασης σε σχέση με την Καστοριά) καταγράφεται από νωρίς απόψε και στην ορεινή κωμόπολη της Μακεδονίας, Σιάτιστα.

Μέτρα προστασίας και αντίδρασης των οδηγών εν μέσω χιονιά

Ενόψει του κύματος κακοκαιρίας και πτώσης της θερμοκρασίας και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει κάποια βασικά μέτρα προφύλαξης και προετοιμασίας κυρίως σε ό,τι αφορά τους οδηγούς οχημάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα