ΑΘΗΝΑ
15:37
|
04.05.2024
Η προτεινόμενη πώληση δεν θα αλλάξει τη στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή, τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το κόστος θα ανέλθει στα 1,95 δισ. δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για την έγκριση της πώλησης 35 μαχητικών ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk και στρατιωτικού εξοπλισμού ύψους 1,95 δισ. δολαρίων, ενημέρωσε χθες το Κογκρέσο των ΗΠΑ η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μεταξύ του σχετικού εξοπλισμού περιλαμβάνονται κινητήρες, συστήματα προειδοποίησης πυραύλων, συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, καθώς και εξοπλισμός εκπαίδευσης, αλλά και η εκπαίδευση του προσωπικού στην χρήση τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, κύριος ανάδοχος θα είναι η Sikorsky, η οποία ανήκει στην Lockheed Martin και έχει την έδρα της στην πόλη Στράτφορντ στην πολιτεία του Κονέκτικατ.

«Η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, βοηθώντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός Συμμάχου του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι «η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Επίθεση σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα