ΑΘΗΝΑ
21:14
|
27.04.2024
Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κατά 8 με 12 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Δεν θα λείψουν οι τοπικά ισχυρές βροχές και οι χιονοπτώσεις.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κύμα έντονης κακοκαιρίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται σήμερα. Ήδη, πυκνές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν από βραδύς, αναμένονται και αυτό το 24ωρο σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως και σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας, με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» 8 ή και 12 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ θα χιονίσει στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ορεινά των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά το πρωί θα εξασθενήσουν και προοδευτικά θα σταματήσουν.

Αρκετά έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, περιοχές όπου θα χιονίσει στα βόρεια πεδινά τους τμήματα και σε πεδινά τμήματα του Έβρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 6, στην Ήπειρο από 2 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 8-9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 13-14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από 4 έως 8 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 18-19 βαθμούς.

Βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Βόρειο Αιγαίο. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις επίσης έως 5 μποφόρ, ωστόσο το απόγευμα θα επικρατήσει παντού βόρειο ρεύμα με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες που μέχρι το ξημέρωμα θα εξασθενήσουν. Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους, με έμφαση στα βόρεια του νομού. Παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις ενώ προοδευτικά θα χιονίσει και σε ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα