ΑΘΗΝΑ
21:00
|
04.05.2024
Ο Λαβρόφ ανέφερε πως η χώρα του είναι «πάντα έτοιμη να συζητήσει σοβαρά τέτοια θέματα» αντίθετα με το Κίεβο που ήταν πάντα «απρόθυμο» να συζητήσει.
Σεργκέι Λαβρόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί οι Δυτικοί αξιωματούχοι, και κυρίως οι Ευρωπαίοι, να αρέσκονται σε λεονταρισμούς σε ό,τι αφορά την «αμέριστη» υποστήριξή τους προς την κυβέρνηση του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουκρανία, ωστόσο, στο παρασκήνιο η στάση τους μαρτυρά αβεβαιότητα, αν όχι αγωνία, για τις επόμενες εξελίξεις στα μέτωπα των συγκρούσεων.

Σημερινό ρεπορτάζ του Russia Today (RT) επικαλείται δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τις οποίες τον έχουν προσεγγίσει ήδη «πολλοί Δυτικοί ηγέτες» για να ρωτήσουν τη στάση του απέναντι σε πιθανές διαπραγματεύσεις με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Λαβρόφ εξήγησε πως το Κρεμλίνο «είναι έτοιμο για διάλογο όσο γίνονται σεβαστά τα βασικά του συμφέροντα».

Σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή το βράδυ σε δημοσιογράφους μαζί με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Σεργκέι Αλέινικ, ο Λαβρόφ τόνισε πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τη μεριά «ορισμένων δυτικών δυνάμεων» για μία «διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης» αποφεύγοντας να τις κατονομάσει. Είπε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του RT:

«Θέλω πράγματι και δεν έχω δικαίωμα να τις κατονομάσω, αλλά υπάρχει ένας αριθμός ανώτατου επιπέδου, γνωστών ηγετών δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένου και ενός συγκεκριμένου πασίγνωστου Δυτικού ηγέτη, που όχι μία αλλά αρκετές φορές και τουλάχιστον μέσω τριών διαφορετικών διαύλων επικοινωνίας, διεμήνυσε πως θα ήθελε να συναντηθούμε και να μιλήσουμε για το τι θα κάνουμε με την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Ο Λαβρόφ ανέφερε πως η χώρα του είναι «πάντα έτοιμη να συζητήσει σοβαρά τέτοια θέματα» τονίζοντας πως το Κίεβο ήταν πάντα «απρόθυμο» να συζητήσει. «Ποτέ δεν απορρίψαμε τις διαπραγματεύσεις, επομένως αυτή η ερώτηση δεν θα έπρεπε να υποβάλλεται σε μας» είπε χαρακτηριστικά, υπαινισσόμενος την αρνητική στάση της κυβέρνησης Ζελένσκι στο ζήτημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα