ΑΘΗΝΑ
07:59
|
03.05.2024
Ζήτησαν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ζήσει στον τόπο του μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη.
Φωτ.: larissanet.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, Αγροτικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Πλημμυροπαθών και άλλοι μαζικοί φορείς από όλη τη Θεσσαλία έδωσαν σήμερα το παρών στη Λάρισα ζητώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ζήσει στον τόπο του μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο έφτασαν και οι αγρότες που τις τελευταίες ημέρες έχουν βγάλει τα τρακτέρ στους δρόμους σε διάφορα σημεία, όπως στον Πλατύκαμπο, καλώντας σε συγκέντρωση αύριο Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, στο μπλόκο που έχουν στήσει.

Με τα πανό τους, στα οποία ανέγραφαν συνθήματα όπως «Πλημμυρισμένοι όχι μόνο από τις λάσπες αλλά και από οργή» και  «τέρμα πια στον εμπαιγμό, αποζημίωση 100% τώρα», συμμετείχαν και οι Επιτροπές Πλημμυροπαθών Νέας Σμύρνης, Φαρκαδόνας, Καλυβιών Τρικάλων, Φαλάνης, Αγίου Θωμά, αλλά και η Επιτροπή Σεισμοπαθών Δαμασίου που κάποιοι εξ αυτών μετρούν περίπου τρία χρόνια σε κοντέινερ.

«Έχουν συμπληρωθεί πάνω από 3 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας. Ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα ήταν πραγματικά ένα έγκλημα με μεγάλες πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικών αρχών. Ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών που δεν έχουν σε προτεραιότητα την προστασία της ζωής μας αλλά την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων . Ότι δεν μπορεί πεδίο επενδύσεων, τρόπος για να βγάλουν νέα κέρδη για όλους αυτούς είναι κόστος και δεν χρηματοδοτείται από αυτό το κράτος», τόνισε στην κεντρική ομιλία, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας.

«Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί απάντηση σε όσους περιμένουν να κουραστούμε, να συνηθίσουμε στην εγκατάλειψη από αυτό το κράτος. Να συνηθίσουμε ως κανονικότητα να είναι η ζωή μας τελευταία τρύπα του ζουρνά στις επιλογές όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά», πρόσθεσε.

Μετά τη συγκέντρωση, και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με στάση και συνθήματα διεκδίκησης έξω από την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου εκπρόσωποι των περισσοτέρων από 40 φορέων που διοργάνωσαν την κινητοποίηση, παρέδωσαν τα αιτήματά τους στον Αντιπεριφερειάρχη , Βασίλη Πινακά, απαιτώντας και από την Περιφερειακή Αρχή έργα και απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση, την αποζημίωση, την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος αλλά και την αντιπλημμυρική θωράκιση, και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα