ΑΘΗΝΑ
05:14
|
18.05.2024
Δεκάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τα κυκλώματα παιδοβιαστών με αφορμή την επικείμενη δίκη του Ηλία Μίχου και δεκάδων άλλων ανδρών που βίαζαν για καιρό μία 12χρονη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα κυκλώματα σεξουαλικής κακοποίησης και σωματεμπορίας παιδιών πραγματοποιήθηκε σήμερα,, μετά τις 12.30 το μεσημέρι, σε γειτονιές του Κολωνού στην Αθήνα ενόψει της δίκης του επιχειρηματία της περιοχής, Ηλία Μιχού, που φέρεται πως ηγείται σπείρας δεκάδων βιαστών ενός 12χρονου κοριτσιού, η μητέρα της οποίας εργαζόταν στο κατάστημά του.

Δεκάδες άτομα, παρά το κρύο και τη βροχή, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων και συμμετείχαν στην κινητοποίηση κρατώντας στα χέρια ομπρέλες και φωνάζοντας δυνατά συνθήματα, όπως:

  • «Στον Κολωνό, ποτέ και πουθενά, τσακίζουμε το τράφικινγκ σε κάθε γειτονιά».
  • «Μαζί, και αυτή η δικαστική αρχή, όλοι μαζί ξεπλένετε τον κάθε βιαστή».
  • «Βάθης, Κολωνός, Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση, ξέρει να συγκαλύπτει».
  • Με άλλα συνθήματα ζήτησαν την στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και της οικογένειάς τους από το κράτος και τους δημοτικούς κοινωνικούς φορείς.

Η συλλογικότητα «Μένουμε Ενεργοί-Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη» που είναι μεταξύ των διοργανωτών της κινητοποίησης που ξεκίνησε μετά από συγκέντρωση στις 12.00 έξω από το μετρό Σεπόλια, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως η δίκη του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου, που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2022, ξεκινά στις 8 Ιανουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών αφήνοντας εκτός δικογραφίας «τον οίκο ανοχής της Greek Mafia».

Νωρίτερα, αντίστοιχη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00 το πρωί στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Ερμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα