ΑΘΗΝΑ
10:17
|
19.05.2024
«Πρέπει να αναδείξουμε θέματα που απασχολούν τον κόσμο, να ετοιμαστούμε για να ξανακυβερνήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος.
Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον ALPHA
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Όλος ο κόσμος της Αριστεράς και του προοδευτικού Κέντρου είναι ευπρόσδεκτος και έχει το σπίτι του στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται», με την Ναταλία Γερμανού και έκανε λόγο για ένα κόμμα της ισότητας και των δικαιωμάτων, καλώντας τον πρωθυπουργό να φέρει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων.

«Αν πιστεύεις στη ισότητα δεν σκέφτεσαι κύριε πρωθυπουργέ να το φέρεις μετά τις ευρωεκλογές. Το κάνεις χθες. Αν δεν θέλει να το κάνει αυτός, ας το φέρουμε εμείς προς ψήφιση» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, και σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου ο οποίος εμφανίστηκε αντίθετος στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια πρόσθεσε: «Η ισότητα είναι ισότητα. Πρέπει να βλέπουμε τον συνάνθρωπό μας ως ένα αυτόνομο ον, να το αγκαλιάσουμε, να μπορέσουμε να γίνουμε όλοι μαζί μία καλύτερη κοινωνία. Πρόκειται για τις ζωές των ανθρώπων και όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ισότιμοι μεταξύ τους».

Επεσήμανε δε, ότι ήταν από τους πρώτους που επανέφερε τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. «Να δούμε τι στάση θα εκφράσει η δήθεν εκσυγχρονιστική ΝΔ. Είναι υπέρ ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους ή θέλουν ένα καθεστώς που ανήκει σε προηγούμενο αιώνα και όχι σε μία σύγχρονη Ευρώπη;» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι είναι «πολύ περήφανος| για την πίστη του στις χριστιανικές αξίες που προσπαθεί να υπηρετεί.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφέρθηκε επίσης και στο φορολογικό, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θέλει να το αλλάξει ώστε «επιτέλους να μην υπάρχουν κάθε τρεις μήνες αλλαγές που βολεύουν τους πολιτικούς που κάνουν δήθεν χάρες στους επιχειρηματίες». Έκανε λόγο δε, για έναν «απλό φορολογικό κώδικα, προοδευτικό με δύο συντελεστές 17% και 24% για τις επιχειρήσεις βάσει κερδοφορίας.Όσες έχουν κάτω από 220.000 ευρώ εισόδημα ετησίως πληρώνουν 17%, όσες έχουν παραπάνω πληρώνουν 24%».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ  ΠΣ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «πρέπει να αναδείξουμε θέματα που απασχολούν τον κόσμο, να ετοιμαστούμε για να ξανακυβερνήσουμε», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις ευρωεκλογές. Ερωτηθείς για την διάσπαση, επισήμανε όλα αυτά «ανήκουν στο παρελθόν, εγώ κοιτάζω μπροστά» και πρόσθεσε ότι  «τα μέλη του κόμματος έχουν αυξηθεί ραγδαία και αυτή τη στιγμή έχουμε πλημμυρίσει με νέα μέλη στις τοπικές οργανώσεις».

Στις ίδιο πλαίσιο είπε ότι γίνονται τομές που θα αποδώσουν, όπως η ψηφιοποίηση της παραγωγής πολιτικής μαζί με τα τμήματα και τα think tank που φτιάχνονται, «ώστε να αισθάνεται το κάθε μέλος ότι μπορεί να συμμετέχει στην παραγωγή πολιτικής». Πρόσθεσε ότι οι εκλογές από τη βάση για τα προκριματικά ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα, είναι άμεση δημοκρατία, και πως στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας που θα έχει το κόμμα στις επόμενες βουλευτικές πέντε από τα δεκαπέντε άτομα του ψηφοδελτίου «θα είναι από τη νεολαία μας και θα τα επιλέξει η νεολαία η ίδια».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για το αν μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας εάν αποτυπωθούν στις ευρωκάλπες τα σημερινά δημοσκοπικά ευρήματα, ανέφερε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης θλίψη, οργή και αγανάκτηση απέναντι στην κυβέρνηση. «Βλέπουμε και δημοσκοπικά αλλά και εμπειρικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να αλλάζουν υπέρ μας, αποκτούμε μία δυναμική και θα φανεί και στις δημοσκοπήσεις. Θα είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Μιλώντας, τέλος, για την επίσκεψη του προ καιρού στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλλιθέας και τα σχόλια που είχαν δημιουργηθεί από το γεγονός ότι πέρασε κάτω από ένα κάγκελο για να μπει σε μια αίθουσα, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι αυτό που χρειάζονται τα παιδιά είναι υποδομές, κτήρια με θέρμανση.

Σημείωσε πως το θέμα αναδείχτηκε από την επίσκεψη του, ότι έγινε η δωρεά των aircondition για τα οποία υπήρχε ανάγκη στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και το έχουν εκτιμήσει πάρα πολύ οι γονείς και οι δάσκαλοι. «Αυτά τα aircondition που δωρίσαμε ακόμα κάτω είναι στοιβαγμένα γιατί δήθεν περιμένουν από εργολάβους που είναι από το κράτος για να τα βάλουν…». Η ερώτηση, τόνισε, είναι «πού είναι η κυβέρνηση; Τι έχει λύσει;».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα