ΑΘΗΝΑ
11:38
|
06.05.2024
Το σκάφος με 86 επιβαίνοντες είχε αναχωρήσει από τη Ζουάρα της Λιβύης και ανετράπη στα ανοιχτά της Μεσογείου.
Νέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 60 μετανάστες και πρόσφυγες πιστεύεται ότι πνίγηκαν μετά από ανατροπή σκάφους στα ανοιχτά της Λιβύης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM). Το σκάφος με 86 επιβαίνοντες είχε αναχωρήσει από τη Ζουάρα της Λιβύης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Ανάμεσα στα δεκάδες θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο πρώτος συναγερμός, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, σήμανε από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης πριν από δυο ημέρες, μετά από σχετικό αίτημα της λιβυκής ακτοφυλακής.

«61 μετανάστες μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά πνίγηκαν μετά από ένα τραγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης. Σύμφωνα με τους επιζώντες, το σκάφος με περίπου 86 άτομα έφυγε από τις ακτές της Λιβύης από τη Ζουάρα . Η κεντρική Μεσόγειος εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους μεταναστευτικούς δρόμους στον κόσμο», αναφέρει ο IOM σε ανάρτησή του στο Χ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP μετέδωσε επικαλούμενο τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ότι η πλειονότητα των θυμάτων ήταν άτομα από τη Νιγηρία, την Γκάμπια και άλλες αφρικανικές χώρες.

Διάσωση 25 μεταναστών από άλλο ναυάγιο

Δύο αεροσκάφη της Frontex φέρεται να πέταξαν πάνω από την περιοχή από την οποία είχε σημάνει ο συναγερμός, ενώ στο ίδιο σημείο βρισκόταν και το πλοίο Ocean Viking, τoυ δικτύου ανθρωπιστικών οργανώσεων SOS Mediterranée, το οποίο διέσωσε άλλους 25 μετανάστες που βρίσκονταν σε άλλο σκάφος.

Η La Repubblica γράφει ότι το πλήρωμα του Ocean Viking ήθελε να πάρει μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του πλεούμενου, αλλά του δόθηκε εντολή να επιστρέψει άμεσα στην Ιταλία. «Στο μεταξύ, η φουσκωτή λέμβος ανετράπη και οι 25 επιζώντες μεταφέρθηκαν πίσω στη Λιβύη με ρυμουλκό», εξηγεί η εφημερίδα της Ρώμης.

Ο IOM εκτιμά ότι περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχουν πνιγεί το τρέχον έτος στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο από περιοχές της βορείου Αφρικής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα