ΑΘΗΝΑ
00:00
|
06.05.2024
Η Ελληνική Λύση θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, με εξαίρεση τις διατάξεις που αφορούν την εθνική άμυνα.
Διάλογο με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη είχε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο προϋπολογισμός είναι αντιλαϊκός, αντιαναπτυξιακός, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ολιγαρχών και των καπιταλιστών, ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει με εξαίρεση τις διατάξεις που αφορούν την εθνική άμυνα, παρότι και σε αυτά τα θέματα διατηρεί επιφυλάξεις.

«Δίνετε εκατομμύρια σε ξένα οπλικά συστήματα αλλά κλείνετε την ΕΑΣ. Θα ξεμείνουμε από οπλικά συστήματα. Τα παραδοσιακά οπλικά συστήματα έρχονται αντιμέτωπα με νέου τύπου απειλές, όπως μαζικές επιθέσεις από σμήνη αυτοκτονικών ρομποτικών αεροχημάτων, drones ή φθηνών πυραύλων cruise», τόνισε χαρακτηριστικά

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Βελόπουλος, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη ότι λέει ψέματα. «Σας πιάσαμε να κλέβετε οπώρας, με μισές αλήθειες και ψέματα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εγώ αποκαλώ τον κ. υπουργό ως “μη γνωρίζονται” ή ως “Ψεύτη”. “Ως μη γνωρίζοντας” πρέπει να φύγει αύριο το πρωί. Πώς λέγεται ο πρωθυπουργός που ανέχεται τέτοιον υπουργό; ή κυβέρνηση επικινδύνων ή κυβέρνηση ψευτών. Διαλέξτε και πάρτε. Δε λέω τι είστε, διαλέξτε».

Αναφερόμενος στα προνομιακά για τον ακροδεξιό χώρο θέματα, ο κ. Βελόπουλος, τόνισε ότι με τη Νέα Δημοκρατία, «ο νόμος και η τάξη έγινε ανομία και αταξία», κάνοντας λόγο για αύξηση της εγκληματικότητας, με αναφορές στους πρόσφατο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, έκανε αναφορά και στην τροπολογία Καιρίδη για τους μετανάστες, ρωτώντας τον Μάκη Βορίδη αν θα την ψηφίσει, με τον υπουργό Επικρατείας να απαντά από τα κυβερνητικά έδρανα θετικά.

«Εσείς θα απολογηθείτε στην Ιστορία εσείς οι παλαιοί πατριώτες», επεσήμανε, ο κ.Βελόπουλος, υπενθυμίζοντας στον υπουργό ένα παρελθόν που μάλλον θα ήθελε να ξεχαστεί.

«Αυτή η κυβέρνηση θα αφήσει πίσω της συντρίμμια. Κάνει ζημιά σε βάθος χρόνου στις επόμενες γενιές. Ακόμα και αν αλλάξει αύριο η πολιτική που εφαρμόζεται ο λογαριασμός θα είναι για χρόνια μαζί μας. Δημιουργήσατε φτωχοποίηση, ανισότητες, στηρίζετε τους ολιγάρχες, οδηγήσατε σε κατάρρευση του ΕΣΥ, υποβάθμιση της παιδείας, ερήμωση της περιφέρειας. Διαλύσατε τις βασικές υποδομές, τις δώσατε σε ιδιώτες. Έχετε αποκλείσει τους νέους από την αγορά κατοικίας με την GOLDEN VISA, διαλύσατε τον αγροτικό τομέα, τη βιομηχανία. Οδηγήσατε τα νοικοκυριά σε υπερχρέωση. Οδηγήσατε τη χώρα σε δημογραφική συρρίκνωση με το BRAIN DRAIN. Ισοπεδώσατε τα πάντα. Ντροπή! Θάψατε τις επόμενες γενιές. Θάψατε την πατρίδα», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα