ΑΘΗΝΑ
07:00
|
10.07.2026
Με το 76,52% των ψηφοδελτίων καταμετρημένο, το «κατά» δείχνει να επικρατεί με 55,54% των ψήφων, ενώ το «υπέρ» περιορίζεται στο 44,55%.
Νέα απόρριψη του σχεδίου νέου Συντάγματος στη Χιλή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πολίτες της Χιλής απέρριψαν στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το σχέδιο νέου Συντάγματος της χώρας.

Πρόκειται για ένα κείμενο που καταρτίστηκε από συντακτική συνέλευση στην οποία κυριαρχούσε η άκρα δεξιά. Κατά συνέπεια ο θεμελιώδης νόμος της περιόδου της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ θα παραμείνει σε ισχύ, σύμφωνα με έως τώρα μερικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η εφορευτική επιτροπή της Χιλής.

Με το 76,52% των ψηφοδελτίων καταμετρημένο, το «κατά» δείχνει να επικρατεί με 55,54% των ψήφων, ενώ το «υπέρ» περιορίζεται στο 44,55%, σύμφωνα με την εκλογική υπηρεσία (SERVEL).

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα