ΑΘΗΝΑ
08:29
|
06.05.2024
Καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι έπνεαν με ταχύτητα άνω των 150 χλμ την ώρα, σάρωσαν το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.
Τουλάχιστον 14 νεκροί εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας στην Αργεντινή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας, η οποία πλήττει με καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους περιοχές της νοτιοδυτικής Αργεντινής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 150 χιλιομέτρων την ώρα.   

Αρχικά η σφοδρή καταιγίδα έπληξε την παραθαλάσσια πόλη, Μπαΐα Μπλάνκα, η οποία βρίσκεται περί τα 570 χιλιόμετρα νοτιότερα της πρωτεύουσας Μπουένος Άιρες. Το ισχυρό καιρικό φαινόμενο προκάλεσε πολλές ζημιές σε κτίρια, βύθισε πολλές περιοχές στο σκοτάδι και από χθες κινείται προς την πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Ο δήμαρχος Φεδερίκο Σουβιέλες επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θυμάτων μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν στέγες σπιτιών και καταστημάτων, ενώ ξερίζωσαν δέντρα και πυλώνες ηλεκτροδότησης, ενώ τα βίντεο και εικόνες που κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν εικόνες απόλυτης καταστροφής. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κλήθηκαν σε πολλές περιοχές για τον απεγκλωβισμό ατόμων κατά από τα συντρίμμια.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και στη γειτονική Ουρουγουάη.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και προέτρεψε τους κατοίκους της Μπαΐα Μπλάνκα να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς η ένταση των ανέμων δεν αναμενόταν να υποχωρήσει τις επόμενες ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα