ΑΘΗΝΑ
13:13
|
03.05.2024
Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε μέσα σε τάπερ, σε μαύρη σακούλα, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την πύλη της έδρας των ΜΑΤ στην περιοχή Ζωγράφου.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε μέσα σε τάπερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Eνεργή βόμβα εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στην οδό Κοκκινοπούλου, στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ.

Είχε προηγηθεί προειδοποίηση, μέσω ηχογραφημένων μηνυμάτων, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα zougla.gr, για έκρηξη βόμβας στην έδρα των ΜΑΤ. 

Ακολούθησε έρευνα στο εσωτερικό του κτιρίου και τελικά ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε μέσα σε τάπερ, σε μαύρη σακούλα, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την πύλη. 

Κατά πληροφορίες, ο μηχανισμός περιείχε μισή λιβρα εκρηκτικού C4 και 150 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας, ενώ αποτελούνταν από ρολόι και δύο διακόπτες.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα