ΑΘΗΝΑ
17:39
|
02.05.2024
Κάθε μορφή γάμου ή τεκνο­θεσίας, αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία και εις την μακραίωνη παράδοση του ευσεβούς έθνους αναφέρει η ανακοίνωση του Αγίου Όρους.
'Άγιο Όρος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την Μητρόπολη Πειραιώς, σήμερα και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους ανακοίνωσε πως αντιτίθεται στο γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους εκφράζει την αντίθεσή της και «σε κάθε μορφή γάμου, ή τεκνοθεσίας» που «αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία» και στην «μακραίωνη παράδοση του έθνους».

Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζει «έντονο προβληματισμό» και «ανησυχία» και, με αφορμή δηλώσεις περί «προθέσεως της κυβέρνησης να προωθήσει τα σχεδιαζόμενα νομοθετήματα» και της ζητά να μην προχωρήσει στην «αναγγελθείσα νομοθεσία, που τη χαρακτηρίζει «αντιευαγγελικήν».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Το Άγιον Όρος, ως χώρος προσευχής και ασκήσεως εύχεται ταπεινώς για όλους τους ανθρώπους, ως εικόνας του Θεού. Παρά ταύτα εκφράζομεν τον προβληματισμόν και την βαθείαν λύπην μας για τα σχεδιαζόμενα νομοθέτημα. Οφείλομεν, διά της παρούσης ανακοινώσεως, να δηλώσουμε σαφώς ότι κάθε μορφή γάμου ή τεκνο­θεσίας, η οποία αντίκειται εις την ευαγγελικήν διδασκαλίαν, αλλά και εις την μακραίωνην παράδοσιν του ευσεβούς έθνους και γένους ημών, όσον αφορά εις τον ιερόν θεσμόν της οικογενείας, ευρίσκει ημάς απολύτως αντιθέτους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξοδος Πάσχα: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα