ΑΘΗΝΑ
22:03
|
09.05.2024
Πολυεθνικές αναστέλλουν την διέλευση των πλοίων τους από την Ερυθρά Θάλασσα, προς αποφυγή επιθέσεων των Χούθι της Υεμένης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μια μετά την άλλη εταιρίες-κολοσσοί ανακοινώνουν την αναστολή μεταφορών μέσω της Ερυθράς Θάλασσας για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας των επιθέσεων των Χούθι της Υεμένης σε πλοία ισραηλινών συμφερόντων, ως απάντηση στην επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την επίθεση των Χούθι την Παρασκευή, στο πλοίο Al Jasrah της γερμανικής εταιρίας Hapag-Lloyd με γραφεία σε διάφορες πόλεις του Ισραήλ, πολλές εταιρίες αναστέλλουν την διέλευση των πλοίων τους από την Ερυθρά Θάλασσα, προς αποφυγή αντίστοιχων επιθέσεων.

Την αναστολή των ταξιδιών αυτών ανακοίνωσαν σήμερα η βρετανική πολυεθνική πετρελαίου και φυσικού αερίου BP και η ταϊβανέζικη ναυτιλιακή εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Evergreen.

Η BP ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε μεταφορά στην Ερυθρά Θάλασσα τονίζοντας πως προτεραιότητα της εταιρίας είναι «η ασφάλεια των εργαζομένων μας και αυτών που εργάζονται για λογαριασμό μας», συμπληρώνοντας ότι η παύση αυτή θα αξιολογείται συνεχώς «ανάλογα με τις συνθήκες και το πώς αυτές εξελίσσονται στην περιοχή».

Η Evergreen στην ανακοίνωσή της δήλωσε πως η εταιρία σταματά από σήμερα την παραλαβή και μεταφορά ισραηλινών φορτίων, αλλά και την γενικότερη αναστολή των ταξιδιών των πλοίων της στην περιοχή, τα οποία θα κάνουν τον περίπλου της Αφρικανικής Ηπείρου, μέχρι νεοτέρας.

Σε αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν προχωρήσει από την Παρασκευή η δανέζικη πολυεθνική Maersk, η γαλλική CMA CGM, η ιταλοελβετική MSC και φυσικά η γερμανική Hapag-Lloyd, ιδιοκτήτρια εταιρία του πλοίου στο οποίο επιτέθηκαν οι Χούθι.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Κακλαμάνης: Δύσκολο το 33% στις ευρωεκλογές που στοχεύει ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα