ΑΘΗΝΑ
10:53
|
04.05.2024
Το υπό λιβεριανή σημαία πλοίο, που ανήκει σε γερμανική ναυτιλιακή που έχει γραφεία σε ισραηλινά λιμάνια, έπιασε φωτιά.
Το βλήμα φέρεται να χτύπησε τα πλευρά του πλοίου και ένα κοντέινερ έπεσε στη θάλασσα,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Λιβερίας έπιασε φωτιά στην Ερυθρά Θάλασσα, σήμερα Παρασκευή, μετά από χτύπημα που δέχθηκε από βλήμα που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, δήλωσε ένας αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ και μια ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών.

Η επίθεση στο πλοίο Al Jasrah, κλιμακώνει περαιτέρω τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για μια σειρά πυραυλικών επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, ως απάντηση στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

«Το βλήμα φέρεται να χτύπησε τα πλευρά του πλοίου και ένα κοντέινερ έπεσε στη θάλασσα, ενώ προκλήθηκε πυρκαγιά στο κατάστρωμα», σύμφωνα με την ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών Ambrey.

Η επίθεση στο πλοίο, που ανήκει στη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hapag Lloyd, η οποία έχει γραφεία στα λιμάνια του Ασντόντ, της Χάιφα και του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, δεν είναι σαφές αν προκλήθηκε από πύραυλο ή drone, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Να σημειωθεί ότι χθες, Πέμπτη, άγνωστοι επιτιθέμενοι επιβιβάστηκαν στο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Ruen με σημαία Μάλτας, το οποίο διαχειρίζεται η Navigation Maritime Bulgare, στην Αραβική Θάλασσα στα ανοιχτά του νησιού Σοκότρα της Υεμένης, σύμφωνα με το Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το 18μελές πλήρωμα του πλοίου κατάγεται από την Αγκόλα, τη Βουλγαρία και τη Μιανμάρ. Καμία ομάδα δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από τα πυρά σε πλοία, τον Νοέμβριο, οι Χούτι κατέλαβαν ένα πλοίο μεταφοράς οχημάτων που συνδέεται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα στα ανοιχτά της Υεμένης, το οποίο εξακολουθούν να κρατούν κοντά στο λιμάνι της Χοντέιντα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάμος: Δολοφονία 70χρονου από την κόρη του

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα