ΑΘΗΝΑ
06:48
|
02.05.2024
Η Γερμανία έχει πετάξει τον μεγαλύτερο αριθμό εμβολίων, συγκεκριμένα 83 εκατομμύρια εμβόλια, με την Ιταλία να ακολουθεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 215 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19 που αγοράστηκαν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο αποκορύφωμα της πανδημίας έχουν από τότε πεταχθεί, με το κόστος αγοράς τους να εκτιμάται στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, συμφωνία με δημοσίευμα του POLITICO.

Από τότε που εγκρίθηκαν τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού στα τέλη του 2020, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέλαβαν συλλογικά 1,5 δισεκατομμύρια δόσεις, αριθμός που αντιστοιχεί σε περισσότερες από τρεις δόσεις ανά πολίτη. Πολλά από αυτά βρίσκονται πλέον πεταμένα σε χωματερές σε ολόκληρη την ήπειρο.

Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι οι χώρες έχουν πετάξει στα σκουπίδια κατά μέσο όρο 0,7 δόση εμβολίου για κάθε μέλος του πληθυσμού τους, με πρώτη να έρχεται η Εσθονία, με πάνω από μια δόση ανά κάτοικο, ακολουθούμενη στενά από τη Γερμανία (0,98 δόση ανά κάτοικο).

Η Γερμανία έχει πετάξει τον μεγαλύτερο αριθμό εμβολίων, συγκεκριμένα 83 εκατομμύρια εμβόλια, με την Ιταλία να ακολουθεί, με πάνω από 49 εκατομμύρια δόσεις να έχουν καταλήξει σε χωματερές.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως πολλές κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών (ανάμεσα τους και της Ελλάδας) δεν αποκαλύπτουν τον αριθμό των πεταγμένων δόσεων, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης πολυπληθέστερης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γαλλίας, γεγονός που καθιστά δύσκολη την καταμέτρηση των πεταγμένων δόσεων.

Οι υπολογισμοί του Politico βασίζονται σε αριθμούς από 19 ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων οι 15 παρείχαν άμεσα τα στοιχεία, ενώ για τις υπόλοιπες τέσσερις αντλήθηκε υλικό από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ορισμένα στοιχεία δόθηκαν μόλις αυτόν τον μήνα, ενώ τα παλαιότερα προέρχονται από τον Δεκέμβριο του 2022. 

Το δημοσίευμα εκτιμά πως η αξία των 215 εκατομμυρίων χαμένων εμβολίων είναι μεγαλύτερη από 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ, σύμφωνα με το μέσο, ο πραγματικός αριθμός των πεταμένων εμβολίων είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα