ΑΘΗΝΑ
00:19
|
02.05.2024
Ο υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου παρουσίασε την νέα πολιτική της κυβέρνησης στους πρέσβεις χωρών της Ε.Ε.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης που βασίζεται αφενός στην «αυστηρή φύλαξη των συνόρων» και στη δημιουργία «νόμιμων οδών λελογισμένης μετανάστευσης», με όρους και κανόνες, παρουσίασε σήμερα, στους πρέσβεις των άλλων 26 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Καιρίδης.

Ο Καιρίδης έκανε την παρουσίαση της ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής ως προσκεκλημένος του πρέσβη της Ισπανίας (που έχει την προεδρία της Ε.Ε. ως το τέλος Δεκέμβρη) στην Αθήνα, Κάρλες Μαρία Κασαχουάνα Παλέτ.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ευχαρίστησε τον Ισπανό πρέσβη για τη φιλοξενία αλλά και τη συμβολή της ισπανικής Προεδρίας στην προώθηση του νέου Σύμφωνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί το προσεχές εξάμηνο κατά τη διάρκεια της βελγικής Προεδρίας.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ είχε υπερασπιστεί την τροπολογία για τη μετανάστευση απαντώντας εμμέσως στην κριτική του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, πως η σύνδεση της άδειας παραμονής στην Ελλάδα για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών κάνει την χώρα «φάρο προσέλκυσης» παράτυπων μεταναστών.

Ο Καιρίδης ανέφερε πως η τροπολογία αφορά μετανάστες «που έχουν έρθει στην Ελλάδα πριν πολλά χρόνια και οι οποίοι θέλουν και μπορούν να εργαστούν και να προσφέρουν στην εθνική προσπάθεια και το μόνο που τους δίνεται είναι πρόσβαση στη νόμιμη εργασία».

«Ούτε δικαίωμα μόνιμης διαμονής, ούτε οικογενειακής επανένωσης, ούτε ιθαγένειας, όπως κάνουν άλλες χώρες, για παράδειγμα η Γερμανία. Είναι ένα περιορισμένο, καλά στοχευμένο μέτρο, το οποίο πατάει πάνω στην αυστηρή πολιτική που έχουμε στα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης, με τη μεγάλη μείωση των ροών το τελευταίο διάστημα και το όλο πνεύμα ασφάλειας που έχουμε εμπεδώσει στην ελληνική κοινωνία, που είναι και απαραίτητο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε τέτοια μέτρα που τα έχει ανάγκη η οικονομία μας» τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα