ΑΘΗΝΑ
15:52
|
28.04.2024
Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο ιορδανικός στρατός στα σύνορα με τη Συρία αποτρέποντας επίθεση λαθρεμπόρων όπλων και ναρκωτικών.
Ιορδανοί στρατιώτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απόπειρα κατά της «εθνικής ασφάλειας» της Ιορδανίας από ομάδες λαθρεμπόρων όπλων και ναρκωτικών που πέρασαν στο έδαφος της χώρας από τα σύνορα με τη Συρία κατήγγειλε απόψε ο Σαμίχ Μαατίχ, πρώην υπουργός που ανέλαβε ρόλο ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την εξέλιξη αυτή.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters που επικαλείται το ιορδανικό τηλεοπτικό δίκτυο Μamlakatv, ο Μαατίχ τόνισε πως «η Ιορδανία γνωρίζει τη χώρα που βρίσκεται πίσω από αυτό» προσθέτοντας πως πρόκειται «για το Ιράν που χορηγεί ενόπλους». Ο Μαατίχ αναφέρθηκε σε «εχθρικές στρατιωτικές ενέργειες κατά της Ιορδανίας στο έδαφός της» προσθέτοντας πως ο ιορδανικός στρατός ανέτρεψε σχέδια «δεκάδων» από «τη Συρία» που ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν «την εθνική ασφάλεια».

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο στη συνέχεια ανακοίνωση των ιορδανικών ενόπλων δυνάμεων διαβεβαίωσε πως ο στρατός είναι έτοιμος να κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» για να τις αποτρέψει και να τις καταδιώξει «όπου και εάν βρίσκονται» αφήνοντας υπονοούμενα για πιθανή επιχείρηση και στο συριακό έδαφος.

Αναφέρεται επίσης πως οι ένοπλες δυνάμεις «είναι εξοπλισμένες με προηγμένα συστήματα συνοριακής ασφάλειας» και πως παραμένουν «σε υψηλή ετοιμότητα» για να αντιμετωπίσουν «κάθε προσπάθεια διέλευσης των ιορδανικών συνόρων».

Οι εξελίξεις στη μεθόριο Ιορδανίας-Συρίας σχετίζονται και με τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που έχουν χαρακτηριστεί τόσο από την κυβέρνηση της Ιορδανίας, όσο και από την πλευρά της κυβέρνησης του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι «απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα