ΑΘΗΝΑ
12:44
|
01.05.2024
Βραδινό φόρεμα της εκλιπούσης πριγκίπισσας Νταϊάνα δημοπρατήθηκε για 1,1 εκατομμύριο δολάρια, 11 φορές πάνω από την αρχική εκτίμησή του.
Τα φορέματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βραδινό φόρεμα που φορούσε η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα πουλήθηκε για 1,1 εκατομμύριο δολάρια, 11 φορές πάνω από την αρχική εκτίμησή του, καταγράφοντας τιμή-ρεκόρ για ένα από τα φορέματά της που βγήκε στο σφυρί, ανακοίνωσε η εταιρεία Julien’s Auctions με έδρα το Λος Άντζελες.

Η Νταϊάνα φόρεσε για πρώτη φορά το μαύρο και μπλε βραδινό φόρεμα, του σχεδιαστή Ζακ Αζαγκούρι, το 1985 στη Φλωρεντία. Φωτογραφήθηκε επίσης με αυτό ένα χρόνο αργότερα σε μια επίσκεψή της στο Βανκούβερ του Καναδά, είπε ο οίκος δημοπρασιών.

Το φόρεμα, μαζί με μια αντίστοιχη εικονογράφηση, πουλήθηκε για 1.148.080 δολάρια, ανακοίνωσε ο οίκος Julien’s Auctions την Κυριακή. Η αρχική εκτίμηση του ενδύματος ήταν από 100.000 έως 200.000 δολάρια.

«Το Julien’s κατέχει τώρα το νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό φόρεμα που φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα που πουλήθηκε σε δημοπρασία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασίας ήταν 604.800 δολάρια.

Το φόρεμα αποτελείται από ένα μακρύ μαύρο βελούδινο μπούστο κεντημένο με μπλε αστέρια και μια μπλε φούστα από οργάντζα δύο επιπέδων διακοσμημένη με φύλλο και φιόγκο.

Πουλήθηκε ως μέρος της τετραήμερης πώλησης “Hollywood Legends” από τον οίκο Julien’s Auctions και την Turner Classic Movies (TCM), η οποία περιείχε μια σειρά από αναμνηστικά.

Μια ροζ μπλούζα σιφόν που φόρεσε η Νταϊάνα για το πορτρέτο του αρραβώνα της με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο το 1981 πωλήθηκε έναντι 381.000 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα