ΑΘΗΝΑ
00:10
|
28.04.2024
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπηρών στις 6.30μμ.
Φωτ.: 902.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ, βρέθηκαν σήμερα το πρωί, αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν στα Άνω Πετράλωνα, προκειμένου να εμποδίσουν την έξωση οικογένειας με ειδικές ανάγκες, από το σπίτι της.

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ανάπηρων, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και δεκάδες αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι στην οδό Τιμοδήμου. Τα ΜΑΤ προσπάθησαν βίαια να διαλύσουν το πλήθος προκειμένου να περάσει το όχημα στο οποίο φορτώθηκαν τα έπιπλα της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι, ζουν μητέρα και γιος με ειδικές ανάγκες. Ο πατέρας πέθανε πριν ένα χρόνο περίπου και η οικογένεια βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση μην μπορώντας πλέον να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του δανείου. Το σπίτι, έτσι, βγήκε σε πλειστηριασμό και ο νέος ιδιοκτήτης προχώρησε σε εντολή έξωσης.

Να σημειωθεί ότι προσπάθεια απομάκρυνσης των ενοίκων του σπιτιού είχε γίνει ξανά την προηγούμενη εβδομάδα, απετράπη όμως μετά την άμεση παρέμβαση σωματείων, φορέων της περιοχής και αλληλέγγυου κόσμου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα

Σε μαχητική συγκέντρωση καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπηρών στις 6.30 σήμερα το απόγευμα, έξω από το σπίτι της οικογένειας, Τιμοδήμου 13, στα Άνω Πετράλωνα.

«Υπερασπίζουμε τους ανθρώπους μας ενάντια στα κοράκια των τραπεζών», ανέφερε απευθυνόμενος στον κόσμο, έξω από το σπίτι ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αναφέροντας πως πρόκειται για το 10ο σπίτι αναπήρων που πετάνε στον δρόμο μέσα σε 2 μήνες, κάνοντας λόγο για επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα, στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλονίκη, στου Ζωγράφου και αλλού.

«Έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ που με εντολή της σήμερα κινητοποίησε ολόκληρο στρατό ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΥΜΕΤ, για να πετάξει έναν ανάπηρο με την οικογένειά του στον δρόμο», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα