ΑΘΗΝΑ
17:49
|
13.05.2024
Τουλάχιστον 118 νεκροί και 400 τραυματίες από την δόνηση έντασης 5,9 Ρίχτερ σε ορεινή περιοχή στα βορειοδυτικά της χώρας.
Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες επιχειρούν τα σωστικά συνεργεία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 118 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 400 τραυματίστηκαν από τον σεισμό που έπληξε γύρω στα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, την επαρχία Γκανσού της βορειοδυτικής Κίνας.

Ο σεισμός, ισχύος 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Κέντρο Σεισμών Δικτύων της Κίνας και 5,9 σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), σημειώθηκε σε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10χλμ από την επιφάνεια και είχε επίκεντρο σε ορεινή περιοχή, κοντά στα σύνορα της επαρχίας Γκανσού με την επαρχία Τσινγκάι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε γειτονικές επαρχίες, αλλά και στην Ινδία, τη Ρωσία και το Καζακστάν, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Οι ζημιές είναι εκτεταμένες με πολλά σπίτια να έχουν καταρρεύσει και ολόκληρα χωριά να παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν σωστικά συνεργεία, κάτω από δύσκολες συνθήκες καθώς η θερμοκρασία πέφτει στους -14 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα και οι πληγείσες περιοχές βρίσκονται στα ορεινά, σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων.

Οι αρχές έστειλαν μονάδες ειδικευμένες σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έδωσε εντολή να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθούν ζωές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Μαρινάκης νοιάστηκε για τα λεφτά μας και τα «έχωσε» στη Μαρίνα Σάττι

Υπό έλεγχο η φωτιά μεταξύ Κολύμπια και Αφάντου Ρόδου

Ρέντη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο «Ρουμάνος»

Γερμανία: Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα