ΑΘΗΝΑ
15:47
|
04.05.2024
Οι εταιρίες θα αναγκαστούν επίσης να αφαιρέσουν από την πλατφόρμα οποιοδήποτε παράνομο υλικό, ανάμεσα τους τα μη συναινετικά βίντεο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοφιλείς ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν με μια σειρά αυστηρών μέτρων με σκοπό τον έλεγχο της πρόσβασης στο υλικό από ανήλικους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα τους το Pornhub, το XVideos και το Stripchat, όπου πλέον θα ζητείται διαδικασία επαλήθευσης ηλικίας για την προβολή του περιεχομένου.

Σύμφωνα με τον Financial Times, οι τρεις εταιρίες συγκαταλέγονται στις ιστοσελίδες με την υψηλότερη επισκεψιμότητα, με το Xvideos να δέχεται 160 εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες.

Οι εν λόγω εταιρίες έχουν πλέον ταξινομηθεί ως «πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες», ξεπερνώντας τους 45 εκατομμύρια χρήστες το καθένα, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποφασίζει ότι λόγω του μεγέθους τους, θα πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρότερους ελέγχους βάσει του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Αυτός ο χαρακτηρισμός ισχύει για πλατφόρμες με περισσότερους από 45 εκατομμύρια χρήστες και μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί σε εταιρίες όπως η Meta (Instagram και Facebook) και το TikTok. Οι παραβάσεις της νομοθεσίας από τις εταιρίες τιμωρούνται με πρόστιμα έως και 6% των παγκόσμιων εσόδων ή ακόμα και με απαγόρευση λειτουργίας των ιστοσελίδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανάμεσα στα μέτρα για τον έλεγχο του περιεχομένου, οι εταιρίες θα αναγκαστούν να αφαιρέσουν από την πλατφόρμα οποιοδήποτε παράνομο υλικό, ανάμεσα τους τα μη συναινετικά βίντεο.

Μόνο η εταιρία Pornhub έχει απαντήσει πως δεν επίκειται στη νομοθεσία, υποστηρίζοντας πως έχει 33 εκατομμύρια χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «πολύ μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα». Το XVideos και το Stripchat δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση προς το παρόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Βομβιστικές επιθέσεις σε στρατόπεδα εκτοπισμένων στην ανατολική ΛΔ Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα