ΑΘΗΝΑ
20:07
|
01.05.2024
Διεκδικούν 14.000 ευρώ επειδή οι εξετάσεις εισαγωγής τους στο πανεπιστήμιο τελείωσαν 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.
Εξεταστικό κέντρο στη Σεούλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ομάδα Νοτιοκορεατών μαθητών μήνησε την κυβέρνηση επειδή οι εξετάσεις εισαγωγής τους στο πανεπιστήμιο τελείωσαν 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.

Ζητούν 20 εκατομμύρια γουόν (περίπου 14.000 ευρώ ) ο καθένας – το κόστος ενός έτους σπουδών για να ξαναδώσουν τις εξετάσεις.

Το λάθος επηρέασε τις υπόλοιπες εξετάσεις των μαθητών, λέει ο δικηγόρος τους.

Το περίφημο τεστ εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας, γνωστό ως Suneung, είναι ένας μαραθώνιος οκτώ ωρών με διπλές εργασίες σε πολλά θέματα.

Το Suneung είναι μια από τις πιο δύσκολες εξετάσεις στον κόσμο και τα στοιχήματα είναι πολύ μεγάλα.

Δεν καθορίζει μόνο τις τοποθετήσεις στο πανεπιστήμιο και τις θέσεις εργασίας, αλλά ακόμη και τις μελλοντικές σχέσεις. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας εξέτασης λαμβάνονται ορισμένα μέτρα για να βοηθήσουν τους μαθητές να συγκεντρωθούν, όπως το κλείσιμο του εναέριου χώρου της χώρας και η καθυστέρηση του ανοίγματος του χρηματιστηρίου.

Τα αποτελέσματα της φετινής εξέτασης ανακοινώθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου.

Η μήνυση, που κατατέθηκε την Τρίτη από τουλάχιστον 39 μαθητές, υποστηρίζει ότι το κουδούνι χτύπησε νωρίτερα σε έναν εξεταστικό χώρο στην πρωτεύουσα Σεούλ κατά τη διάρκεια των κορεατικών – του πρώτου μαθήματος των εξετάσεων.

Μερικοί μαθητές διαμαρτυρήθηκαν αμέσως, αλλά λένε ότι οι επόπτες εξακουλούθησαν να τους αφαιρούν τα χαρτιά. Οι δάσκαλοι αναγνώρισαν το λάθος πριν από την έναρξη της επόμενης εξέτασης και έδωσαν το ενάμιση λεπτό πίσω κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, αλλά μπορούσαν να σημειώσουν μόνο κενές στήλες στα χαρτιά τους και δεν τους επιτράπηκε να αλλάξουν καμία υπάρχουσα απάντηση.

Οι μαθητές είπαν ότι ήταν τόσο αναστατωμένοι που δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στο υπόλοιπο της εξέτασης, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Κάποιοι φέρεται να τα παράτησαν και επέστρεψαν σπίτι τους.

Ο δικηγόρος τους Kim Woo-suk είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι εκπαιδευτικές αρχές δεν ζήτησαν συγγνώμη.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός KBS επικαλέστηκε αξιωματούχους που είπαν ότι ο επόπτης που είναι υπεύθυνος για το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο έκανε λάθος ανάγνωση της ώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητές κάνουν μήνυση για ένα κουδούνι που χτύπησε πολύ νωρίς. Τον Απρίλιο, ένα δικαστήριο στη Σεούλ επιδίκασε 7 εκατομμύρια γουόν σε μαθητές που ισχυρίστηκαν ότι ήταν σε μειονεκτική θέση στις εξετάσεις Suneung του 2021 επειδή το κουδούνι τους χτύπησε περίπου δύο λεπτά νωρίτερα.

Και η ποινή μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερη σε άλλες χώρες. Το 2012, ένας άνδρας στην Κίνα καταδικάστηκε σε ποινή ενός έτους με αναστολή επειδή χτύπησε το κουδούνι τέσσερα λεπτά και 48 δευτερόλεπτα νωρίτερα κατά τη διάρκεια των εθνικών εισαγωγικών εξετάσεων σε σχολείο στην επαρχία Χουνάν.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα