ΑΘΗΝΑ
09:14
|
02.05.2024
Ποιες περιοχές θα επηρεάσει από σήμερα 20/12 η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr /Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Βροχή στα Χανιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ατμοσφαιρική διαταραχή, ταχέως κινούμενη από τις θαλάσσιες περιοχές βορείως της Λιβύης προς τη νότια Τουρκία, θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα έως αύριο το βράδυ. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν από σήμερα το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 21/12 θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στο υπόλοιπο Αιγαίο και στα νότια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Από αύριο Πέμπτη 21/12 το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στο ανατολικό, κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν.

Καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων θα σημειωθούν στο νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο οι οποίες από αύριο το απόγευμα θα περιοριστούν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το απόγευμα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για αύριο κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Μέτρια). Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6-7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν κατά τόπους τα 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στην Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί “ξένων επιρροών”

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ συλληφθέντων

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα