ΑΘΗΝΑ
20:27
|
03.05.2024
Το 88% πάντως δηλώνει το «απασχολεί» η ακρίβεια, το 50% αναφέρει ότι προβληματίζεται για την αγορά τροφίμων και το 28% για το ηλεκτρικό ρεύμα. 
Δημοσκόπηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενδιαφέρουσες τάσεις για πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα επικαιρότητας καταγράφει η τελευταία σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης από την εταιρία δημοσκοπήσεων Pulse.

Ναι στα μη κρατικά πανεπιστήμια λέει το 54%, ενώ την διαφωνία του εκφράζει μόλις το 30%.

Ναι λέει ένα 52% και στον γάμο μεταξύ ομοφύλων, ωστόσο η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη στο ερώτημα σχετικά με την αναγνώριση παιδιών από γονείς του ιδίου φύλου, με το 42% να συμφωνεί ή να μην έχει πρόβλημα και με το 47% να δηλώνει διαφωνία.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την οπαδική βία, το 54% δηλώνει ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση – αλλά το 43% αναφέρει ότι «χρειάζονται κάποιες διορθώσεις» , ενώ μόνον το 34% λέει ότι τα μέτρα είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Επιπλέον, το 88% πάντως δηλώνει το «απασχολεί» η ακρίβεια, το 50% αναφέρει ότι προβληματίζεται για την αγορά τροφίμων και το 28% για το ηλεκτρικό ρεύμα. 

Κατά τα λοιπά, το κυβερνών κόμμα της Ν.Δ. εξακολουθεί να διατηρεί άνετο προβάδισμα 22 ποσοστιαίων μονάδων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ το ΠΑΣΟΚ παρέμεινε σταθερό στην εκτίμηση ψήφου με 15%, η Ν.Δ. έχασε μία μονάδα (στο 37%) και ο ΣΥΡΙΖΑ μισή ποσοστιαία μονάδα, φθάνοντας στο 14%. Από μισή μονάδα κερδίζουν Ελληνική Λύση και «Νίκη», ενώ πτώση μίας μονάδας κατέγραψε το ΜεΡΑ25, που μένει στο 2,5%, όπως και η Νέα Αριστερά των αποσχισθέντων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα