ΑΘΗΝΑ
13:11
|
21.05.2024
Το Γραφείο Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε το Ισραήλ να ερευνήσει σοβαρές καταγγελίες για εν ψυχρώ εκτελέσεις αμάχων.
Ισραηλινοί στρατιώτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) ζήτησε σήμερα την άμεση διενέργεια «ανεξάρτητης έρευνας» για τις καταγγελίες που αφορούν την φρικτή εξωδικαστική εκτέλεση 11 νεαρών Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας στις 18 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την έκθεση του OHCHR, Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν το βράδυ της 19ης Δεκέμβρη σε κτίριο της συνοικίας αλ Ριμάλ της Γάζα που είναι γνωστό σαν «Κτίριο Ανάν», και βρήκαν τρεις οικογένειες.

Οι στρατιώτες, θυμίζοντας ανάλογα περιστατικά ναζιστικής θηριωδίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χώρισαν τους άνδρες από τις γυναίκες και στη συνέχεια εκτέλεσαν τουλάχιστον 11 νεαρούς ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους. Στη συνέχεια ο στρατός ανάγκασε τις γυναίκες και τα παιδιά να μπουν σε ένα δωμάτιο και μετά τους πυροβόλησαν και τους έριξαν χειροβομβίδα, κλείνοντας την πόρτα.

Η πολύ σοβαρή υπόθεση καταγράφηκε σε έκθεση του OHCHR και δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου καθώς συνιστά καραμπινάτο έγκλημα πολέμου.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να μην είναι μεμονωμένη περίπτωση η εν ψυχρώ εκτέλεση άοπλων νεαρών Παλαιστινίων καθώς τα τελευταία 24ωρα ορισμένα Παλαιστινιακά ΜΜΕ όπως το τηλεοπτικό δίκτυο Al Quds μεταφέρουν ανάλογες καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων για εκτελέσεις αμάχων από τον ισραηλινό στρατό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 επιζώντες- Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο

Η Αραβική Σύνοδος μεταξύ γεγονότων και απαραίτητων δικαιωμάτων

Κέιτ Μπλάνσετ: Δήλωση υπέρ των Παλαιστινίων το φόρεμά της στις Κάννες;

Συνεχίζονται οι μάχες στο Χάρκοβο- Στο Κίεβο η Μπέρμποκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα