ΑΘΗΝΑ
19:52
|
03.05.2024
«Δεν καταλαβαίνω γιατί να ξεκινήσουν συνομιλίες με την Ουκρανία για ένταξη στην Ε.Ε. τώρα, που είναι εντελώς απροετοίμαστη».
Βίκτορ Όρμπαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Ουκρανία απέχει πολλά χρόνια από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξη Τύπου, ανακεφαλαιώνοντας τα αποτελέσματα του περασμένου έτους.

«Η απόσταση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ίδια με αυτή μεταξύ Μάκο και Ιερουσαλήμ», δήλωσε, αναφερόμενος σε μια παλιά ουγγρική παροιμία που αναφέρεται σε μια μικρή πόλη από όπου, όπως λέει ο θρύλος, κάποιος ιππότης ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους κατά τον Μεσαίωνα. «Για να το θέσω αλλιώς, θα χρειαστούν πολλά πολλά χρόνια για να καλυφθεί αυτή η απόσταση».

Παραδέχθηκε επίσης, ότι δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος θα ξεκινήσει συνομιλίες με την Ουκρανία για την ένταξη στην ΕΕ τώρα που είναι εντελώς απροετοίμαστη για την κίνηση.

«Φαίνεται μη ρεαλιστικό», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. «Θα ήταν πολύ καλύτερο να δημιουργηθούν πρώτα κάποιου είδους σχέσεις στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα