ΑΘΗΝΑ
00:47
|
02.05.2024
Οι τσεχικές αρχές δήλωσαν πως ο πατέρας του δράστη βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του νωρίτερα το πρωί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ταυτοποιήθηκε από τις αρχές ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης σε πανεπιστήμιο στο κέντρο της Πράγας, στη Τσεχία, που άφησε πίσω της 14 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ φέρεται να δολοφόνησε και τον πατέρα του.

Πρόκειται για τον 24χρονο φοιτητή Ντέιβιντ Κόζακ, ο οποίος, έχοντας μαζί του τουλάχιστον ένα πυροβόλο όπλο (τύπου Sniper με διόπτρα), άνοιξε πυρ κατά φοιτητών και καθηγητών στον τέταρτο όροφο της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Τσαρλς, στοχεύοντας και περαστικούς γύρω από το συγκρότημα. Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου της Πράγας, όταν πλέον είχε περικυκλωθεί από τις αρχές, ο δράστης αυτοκτόνησε, πέφτοντας από την οροφή του κτηρίου.

Οι τσεχικές αρχές δήλωσαν πως ο πατέρας του δράστη βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του νωρίτερα το πρωί, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Κόζακ φέρεται να είχε εκφράσει την πρόθεση του να βλάψει τόσο τον εαυτό του όσο και άλλους σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε μηνύματα στο Telegram, τα οποία του αποδίδονται, φέρεται να έγραφε «Μισώ τον κόσμο και θέλω να προκαλέσω όσο περισσότερο πόνο μπορώ» και «πίνω τσάι και θέλω να αυτοκτονήσω».

Ακόμα, στις αναρτήσεις αυτές, φέρεται να δήλωνε «εμπνευσμένος» από την υπόθεση της Αλίνα Αφανασκίνα, μιας 14χρονης μαθήτριας γυμνασίου στη Ρωσία, η οποία άνοιξε πυρ στις 7 Δεκεμβρίου κατά των συμμαθητών της, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας πέντε, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα