ΑΘΗΝΑ
20:40
|
27.04.2024
Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στη βορειοανατολική Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στη βορειοανατολική Κίνα, μετέδωσαν την Πέμπτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15:50 τοπική ώρα (0750 GMT) την Τετάρτη σε ανθρακωρυχείο στα περίχωρα της πόλης Τζίσι στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, ανέφερε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Το δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκη ένα όχημα, «προκάλεσε 12 θανάτους και 13 τραυματισμούς, ενώ όλοι οι τραυματίες έχουν σταλεί στο νοσοκομείο για θεραπεία», ανέφερε το CCTV την Πέμπτη. Τα αίτια εξακολουθούν να ερευνώνται.

Η ασφάλεια των ορυχείων στην Κίνα έχει βελτιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, όπως και η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης των μεγάλων συμβάντων, πολλά από τα οποία κάποτε αγνοούνταν. Αλλά τα ατυχήματα εξακολουθούν να είναι συχνά σε μια βιομηχανία με κακό ιστορικό ασφάλειας και όπου οι κανονισμοί δεν εφαρμόζονται απαραίτητα.

Πέρυσι, 245 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 168 δυστυχήματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Τον Νοέμβριο, ένα ατύχημα σε ένα άλλο ανθρακωρυχείο στη Χεϊλονγκτζιάνγκ σκότωσε 11 άτομα. Τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Γκουιζού της νοτιοδυτικής Κίνας.

Τον Φεβρουάριο, ένα ανθρακωρυχείο κατέρρευσε εν μέρει στην απομακρυσμένη και αραιοκατοικημένη περιοχή Άλξα Λιγκ της βόρειας περιφέρειας της Εσωτερικής Μογγολίας, αφού υποχώρησε ένα πρανές ύψους 180 μέτρων. Δεκάδες άνθρωποι και οχήματα θάφτηκαν κάτω από ένα βουνό συντριμμιών, αλλά οι αρχές δεν αποκάλυψαν τον τελικό αριθμό των νεκρών για μήνες. Μόλις τον Ιούνιο αποκαλύφθηκε ότι είχαν σκοτωθεί 53 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα