ΑΘΗΝΑ
20:41
|
06.05.2024
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά πρέπει να το κάνει με τρόπο προσεκτικό προς τους αμάχους», δήλωσε ο Καναδός πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισχυρότεροι φίλοι του Ισραήλ ανησυχούν ότι η στρατιωτική του εκστρατεία στη Λωρίδα της Γάζας θέτει σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της χώρας, δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, σε συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε την Πέμπτη.

Οι σύμμαχοι του Ισραήλ «ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι οι προσωρινές ενέργειες που πραγματοποιείτο Ισραήλ θέτουν στην πραγματικότητα σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια (του) και ακόμη και την υποστήριξη ενός εβραϊκού κράτους στο μέλλον», δήλωσε ο Τριντό στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Καναδά.

Τα σχόλια του Καναδού πρωθυπουργού αποτελούν την πιο πρόσφατη έκφραση ανησυχίας των συμμάχων του Ισραήλ για τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές, έχει ξεπεράσει τους 20.000.

«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα και ευθύνη να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά πρέπει να το κάνει με τρόπο προσεκτικό προς τις επιπτώσεις στους αμάχους», δήλωσε ο Καναδός πρόεδρος.

Ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία πρότειναν την περασμένη εβδομάδα την πραγματοποίηση επείγουσας διεθνούς προσπάθειας για μια «βιώσιμη κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα σε μια συντονισμένη εκδήλωση ανησυχίας, λίγο μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ στο Ισραήλ για την μείωση της διεθνούς υποστήριξης.

«Ανησυχούμε για τη συνεχή μείωση του ασφαλούς χώρου για τους αμάχους στη Γάζα. Το τίμημα της ήττας της Χαμάς δεν μπορεί να είναι η συνεχής ταλαιπωρία όλων των Παλαιστινίων αμάχων», τόνισαν οι ηγέτες των τριών χωρών σε κοινή δήλωση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα