ΑΘΗΝΑ
06:56
|
25.04.2024
Ο καλλιτέχνης ανάρτησε φωτογραφία της πινακίδας «Stop», στην οποία αποτυπώνονται τρία μαχητικά αεροσκάφη, με το έκθεμα να «κάνει φτερά» μέσα σε λίγη ώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλάπηκε έργο του γνωστού καλλιτέχνη Banksy από δρόμο του νότιου Λονδίνου, σε λιγότερο από μία ώρα αφότου επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα του.

Ο καλλιτέχνης επιβεβαίωσε ότι το «έκθεμα» – μια πινακίδα «Stop», στην οποία αποτυπώνονται τρία μαχητικά αεροσκάφη – ήταν πράγματι δικό του έργο, με μια ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο καλλιτέχνης δημοσίευσε μια συλλογή φωτογραφιών του έργου, χωρίς να συνοδεύεται από κάποιο κείμενο.

Δύο άνδρες εθεάθησαν να κατεβάζουν την πινακίδα στη διασταύρωση των οδών Σάουθαπτον και Κομέρσιαλ στη περιοχή Πέκαμ του Λονδίνου, περίπου στις 12:30 το μεσημέρι, λίγα μόλις λεπτά μετά την δημοσίευση.

Τα πολεμικά αεροσκάφη πάνω στην πινακίδα μοιάζουν με το έργο «Civilian Drone Strike» του Bansky από το 2017, στο οποίο αποτυπώνονταν τρία μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη να βομβαρδίζουν μια παιδική ζωγραφιά ενός σπιτιού. Το εν λόγω έργο δημοπρατήθηκε για το ποσό των 205.000 λιρών, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην βρετανική πρωτοβουλία «Εκστρατεία κατά του Εμπορίου Όπλων» .

Ο Banksy έχει δημιουργήσει και άλλα έργα φέτος, συμπεριλαμβανομένης της Μάσκαρα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ανήμερα της γιορτής, μια τοιχογραφία στο πλάι ενός σπιτιού στο Μάργκειτ του Κεντ. Η τοιχογραφία απεικόνιζε μια νοικοκυρά της δεκαετίας του 1950 με πρησμένο μάτι και σπασμένο δόντι, να πετά έναν άντρα στον καταψύκτη, φορώντας ποδιά και κίτρινα γάντια πλυσίματος.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα