ΑΘΗΝΑ
02:16
|
03.05.2024
Δεν αυξάνεται η τιμή των μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών, αλλά και όσων εκδίδονται εντός του λεωφορείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά 9% αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, αστικών και υπεραστικών, ύστερα από διαπραγματεύσεις της διοίκησης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ), η οποία κατέληξε σε συμφωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η τροποποίηση αναγράφεται στο ΦΕΚ Β΄7141/20/12/2023 που δημοσιεύτηκε, μετά την τροποποίηση της υπ’ αριθ. Β/οικ.69088/4971/15/2015 υπουργικής απόφασης «Καθορισμός των κομίστρων των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε. της χώρας».

Ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών, Μιχάλης Σακελλαρίου, τονίζει πως η απόφαση « δεν επιλύει τα συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά καλύπτει μακροπρόθεσμα ένα μέρος από τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των λειτουργικών εξόδων» των εταιρειών, μιας και «βάσει υπολογισμών, η αύξηση θα έπρεπε να ανέλθει στο 38%» για να συμβαδίζει με την αύξηση των λειτουργικών εξόδων».

«Παρόλα αυτά καταλήξαμε και συμφωνήσαμε σε μία ήπια αύξηση, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την καθημερινότητά του πολίτη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣ.

Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν αυξάνεται η τιμή των μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών, ενώ συνεχίζονται οι προσφορές των πακέτων εισιτηρίων (10+1 δώρο). Επίσης, δεν αλλάζει η τιμή των εισιτηρίων όταν αυτά εκδίδονται από τον οδηγό εντός του λεωφορείου, κατά τη διάρκεια της προκαθορισμένης διαδρομής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα