ΑΘΗΝΑ
20:24
|
27.04.2024
Βίντεο από το περιστατικό έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στους χρήστες των κινεζικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οργισμένη αντίδραση των Κινέζων πολιτών προκάλεσε βίντεο στο οποίο φαίνεται γιατρός να χαστουκίζει ασθενή εντός του χειρουργείου, κατά την διάρκεια επέμβασης, με την ιδιοκτήτρια εταιρία να απολύει τον διευθύνοντα σύμβουλο της κλινικής.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε κλινική στη Guigang, στη νοτιοδυτική Κίνα, στο οποίο είχε μεταβεί η 82χρονη ασθενής για οφθαλμολογική επέμβαση. Σύμφωνα με την Aier China,η εταιρία που διαθέτει αλυσίδα οφθαλμολογικών κλινικών στην οποία ανήκει και η συγκεκριμένη κλινική, αιτία της επίθεσης ήταν ότι η ασθενής… κουνιόταν.

Στο βίντεο, το οποίο κάνει το γύρω του διαδικτύου, φαίνεται χειρούργος να χτυπάει με χαστούκια στο πρόσωπο την ασθενή τουλάχιστον τρεις φορές, κατά την διάρκεια οφθαλμολογικής επέμβασης, προκαλώντας αποτροπιασμό στους χρήστες των κινεζικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Κατά την διάρκεια της επέμβασης λόγω της τοπικής αναισθησίας η ασθενής ήταν ανήσυχη», δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος της εταιρίας, σημειώνοντας πως η 82χρονη κουνούσε το κεφάλι και τα μάτια της επανειλημμένως.

Η εταιρία προσπάθησε να εξηγήσει το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως, επειδή η ασθενής μιλούσε μόνο την τοπική της διάλεκτο και δεν καταλάβαινε της οδηγίες του γιατρού στα μανδαρινικά κινέζικα, «ο γιατρός φέρθηκε σκληρά στην ασθενή λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασης».

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, οι κινεζικές αρχές αναφέρουν ότι παρατήρησαν μελανιές στο πρόσωπο της ασθενούς.

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, η διοίκηση της κλινικής απολογήθηκε στην ασθενή, δίνοντας της αποζημίωση 500 γουάν (περίπου 65 ευρώ), σύμφωνα με τον γιο της 82χρονης.

Η μητρική εταιρία δηλώνει πως η διεύθυνση της κλινικής δεν ανέφερε το περιστατικό, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, προχωρώντας στην απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου και την αναστολή εργασίας του γιατρού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα