ΑΘΗΝΑ
17:00
|
10.05.2024
«Η AIPAC χρηματοδοτεί τη γενοκτονία, συνένοχοι οι γερουσιαστές της Νέας Υόρκης», το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης με αίτημα την μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
H AIPAC φέρεται να σχεδιάζει να δαπανήσει τουλάχιστον 100 εκ. δολάρια στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες μέλη εργατικών συνδικάτων διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης (21/12) στη Νέα Υόρκη, ζητώντας άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη χρηματοδότηση Αμερικανών πολιτικών από το φιλοϊσραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν έξω από τη δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης και διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, κατηγόρησαν τρεις εκλεγμένους γερουσιαστές της Πολιτείας, ότι δέχτηκαν δωρεές από τη μεγαλύτερη οργάνωσης του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ, AIPAC.

Κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες των τριών Δημοκρατικών γερουσιαστών της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, και τα χρηματικά ποσά που φέρονται να έλαβαν από το φιλοϊσραηλινό λόμπι, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της AIPAC στην πόλη και αποτύπωσαν το σύνθημα «Η AIPAC χρηματοδοτεί τη γενοκτονία, συνένοχοι οι γερουσιαστές της Νέας Υόρκης» στην πρόσοψη του κτιρίου.

«Απαιτούμε από τους γερουσιαστές μας της Νέας Υόρκης να καλέσουν για άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός, να ψηφίσουν ΟΧΙ στο νομοσχέδιο βοήθειας των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να αρνηθούν τις συνεισφορές της ακροδεξιάς AIPAC! Και θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε, να διαμαρτυρόμαστε και να αγωνιζόμαστε μέχρι να τελειώσει αυτό γενοκτονία», ανέφεραν οι διοργανωτές της κινητοποίησης, ανάμεσά στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και εβραϊκές οργανώσεις στις ΗΠΑ.

«Η φρίκη στη Γάζα εκτυλίσσεται με την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας, αντί να συμπαραταχθούν με τους ψηφοφόρους τους, τάσσονται με την AIPAC, μια ρατσιστική ομάδα λόμπι της Δεξιάς», τονίζουν οι διοργανωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η AIPAC φέρεται να σχεδιάζει να δαπανήσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών το 2024, με στόχο να θέσει εμπόδια στους υποστηρικτές της κατάπαυσης του πυρός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Εκατοντάδες ακτιβιστές εισέβαλαν στο εργοστάσιο της Tesla

Νέες καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη νότια Βραζιλία

UNRWA: Κλείνουν τα κεντρικά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά από εμπρηστική επίθεση

Ρωσία: Λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι στην Αγία Πετρούπολη- Τουλάχιστον 3 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα