ΑΘΗΝΑ
02:19
|
07.05.2024
Την είδηση ανακοίνωσε την ομάδα «Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων» που εκπροσωπεί τις οικογένειες των ομήρων.
Ο Αμερικανός όμηρος , Γκάντι Χαγκάι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 73χρονος Αμερικανός με διπλή υπηκοότητα, Γκάντι Χαγκάι, σκοτώθηκε σήμερα από βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ενώ κρατούνταν όμηρος της Χαμάς.

Την είδηση ανακοίνωσε την ομάδα «Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων» που εκπροσωπεί τις οικογένειες των ομήρων.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται πως ο 73χρονς Χαγκάι, που είχε αμερικανική και ισραηλινή υπηκοότητα, και είχε απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου από μαχητές της Χαμάς από το κιμπούτς Νιρ Οζ, ήταν φλαουτίστας που έπαιζε στην ορχήστρα του ισραηλινού στρατού «ήταν γεμάτος χιούμορ, ήξερε να κάνει τους γύρω του να γελούν» και είχε τη μουσική «σε όλη του τη ζωή». Δεν διευκρινίζονται ωστόσο η ημερομηνία και οι συνθήκες κατά τις οποίες πέθανε, παρά μόνο είχε απαχθεί μαζί με την σύζυγό του Τζούντι που επίσης είχε αμερικανική υπηκοότητα και παραμένει σε κατάσταση ομηρίας.

Η Χαμάς δεν επιβεβαιώνει γενικά αυτούς τους απολογισμούς, αλλά έχει προειδοποιήσει πολλές φορές πως «ο χρόνος τελειώνει» για τους ομήρους καθώς ο πόλεμος των Παλαιστίνιων μαχητών με το Ισραήλ πλησιάζει στην 12η εβδομάδα του.

Σύμφωνα με επίσημο ισραηλινό απολογισμό, 129 άνθρωποι εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα μετά τον επαναπατρισμό των υπολοίπων στη διάρκεια της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο ή την ανάκτησή τους κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επίθεσης. Από εκείνους που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα, 22 είναι νεκροί.

Το φόρουμ ανέφερε πως πέντε έως δέκα όμηροι έχουν αμερικανική υπηκοότητα. Η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν είχε κάποιο άμεσο σχόλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα