ΑΘΗΝΑ
20:27
|
28.04.2024
Καταρρεύσεις ή ατυχήματα είναι συχνά σε άτυπα ή παράνομα ορυχεία, όπου δεν τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας.
Οι σοροί των θυμάτων ανακαλύφθηκαν σε βάθος 1,5 χιλιομέτρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον επτά εργαζόμενοι σε ένα μικρό ορυχείο χρυσού στο νότιο Περού έχασαν τη ζωή τους σε ατύχημα, που συνέβη χθες Πέμπτη στην πόλη Λα Ρινκονάδα στις Άνδεις σε υψόμετρο 5.000 μέτρων.

Οι σοροί των θυμάτων ανακαλύφθηκαν σε βάθος 1,5 χιλιομέτρου στο ορυχείο με τραύματα στα άκρα τους και σημάδια για συμπτώματα ασφυξίας, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα πρώτα στοιχεία υποδεικνύουν κατάρρευση στοών στο ορυχείο Lago de Oro που είναι μία από τις εκατοντάδες παρόμοιες μικρές εγκαταστάσεις που λειτουργούν στην περιοχή, πολλές χωρίς να διαθέτουν τις κατάλληλες νόμιμες άδειες.

Στο Περού, τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χαλκού στον κόσμο και έβδομο μεγαλύτερο παραγωγό χρυσού, καταρρεύσεις ή ατυχήματα είναι συχνά σε άτυπα ή παράνομα ορυχεία, όπου δεν τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας και οι όροι προστασίας του περιβάλλοντος.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, εννέα υπάλληλοι ασφαλείας ενός μεγάλου παραγωγού χρυσού στο βόρειο Περού σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης σε ορυχείο, για την οποία η κυβέρνηση κατηγόρησε «εγκληματικές συμμορίες» που ενεργούσαν για λογαριασμό παράνομων μεταλλωρύχων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα