ΑΘΗΝΑ
18:26
|
03.05.2024
Το μικρό δεντράκι υπολογιζόταν ότι άξιζε μόλις 76 με 102 δολάρια, με το τελικό ποσό να ξεπερνά την εκτίμηση με μεγάλη διαφορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δημοπρασία πουλήθηκε τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο 103 ετών στην Αγγλία, έναντι 4.328 δολαρίων, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τον οίκο που διεξήγαγε την δημοπρασία ως το «πιο ταπεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο».

Το μικρό δεντράκι ύψους μόλις 76 εκατοστών, που αποτελείται από  25 κλαδιά, 12 κόκκινους καρπούς και έξι μικροσκοπικά κηροπήγια, υπολογιζόταν ότι άξιζε μόλις 76 με 102 δολάρια από τον οίκο δημοπρασιών Hansons Auctioneers, με την τιμή πώλησης να ξεπερνά την εκτίμηση αυτή… με μεγάλη διαφορά.

Το δέντρο εκτιμάται πως είναι ένα από τα πρώτα τεχνητά χριστουγεννιάτικα δέντρα που παρήχθησαν μαζικά, το οποίο ήρθε στην ιδιοκτησία της οικογένειας της προηγούμενης ιδιοκτήτριας, της Ντόροθι Γκραντ, το μακρινό 1920, όταν η ίδια ήταν μόλις 8 χρονών. Το δέντρο της κράτησε συντροφιά τις ημέρες των Χριστουγέννων, έως και τον θάνατο της σε ηλικία 101 ετών το 2014, με το δέντρο να περνά στην κόρη της, την 84χρονη Σίρλεϊ Χωλ.

Η Σίρλει Χωλ κρατά φωτογραφία της μητέρας της, Ντόροθι Γκραντ

Η ίδια αποφάσισε να αποχωριστεί το δέντρο προς τιμήν την μητέρας της και για να «διαφυλάξει την επιβίωση της ανάμνησης της εποχής του 1920».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Boeing mafia;

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα