ΑΘΗΝΑ
18:23
|
27.04.2024
Ιδιωτική κλινική πρόσφερε τα Χριστούγεννα στις υπαλλήλους τη δωρεάν κατάψυξη των ωαρίων τους και αυτές...«έμειναν παγωτό»!
Ωάριο στην...κατάψυξη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είχαμε συνηθίσει παλιότερα, κατά τις εποχές των «παχιών αγελάδων» η διεύθυνση μίας μεγάλης επιχείρησης να κάνει διάφορα ευχάριστα χριστουγεννιάτικα δώρα στους υπαλλήλους της, όπως ένα γερό χρηματικό «μπόνους», ένα ταξίδι, ή έστω ένα ακριβό κινητό…

Αυτό ωστόσο που έκανε φέτος η διεύθυνση γνωστής ιδιωτικής κλινικής στα βόρεια προάστια των Αθηνών που ειδικεύεται στην εξωσωματική γονιμοποίηση δεν ήταν απλά «πρωτότυπο» αλλά πολυπρισματικό καθώς κρύβει αρκετά μηνύματα επικαλυμμένα με μπόλικη δόση επίπλαστης «ενσυναίσθησης».

Ποιο ήταν το δώρο;

Η… δωρεάν κατάψυξη ωαρίων στις υπαλλήλους της σαν…Χριστουγεννιάτικο δώρο!

Η εταιρία «αποφάσισε α προσφέρει στο εξής δωρεάν την κατάψυξη των ωαρίων τους σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται στις εταιρείες, επιτρέποντας τους να καθυστερήσουν την τεκνοποίηση μέχρι να αισθανθούν έτοιμες ή μέχρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες της ζωής τους, σε ένα εύλογο, βέβαια, διάστημα» ανέφερε η είδηση του πρακτορείου που «φλέρταρε» επικίνδυνα με την (γκρίζα ή όχι) διαφήμιση. Και συνέχιζε:

«Η υπογονιμότητα των ζευγαριών αποτελεί ένα συνηθισμένο πρόβλημα σήμερα που επηρεάζει σχεδόν 1 στα 6 ζευγάρια. Εξαιρώντας τις παθολογίες που μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά και τα δυο φύλα, τα επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι το αναπαραγωγικό δυναμικό της γυναίκας πλήττεται σε μεγαλύτερο βαθμό και συντομότερα σε σχέση με εκείνο του άνδρα, από παράγοντες που αφορούν στην φυσιολογική εξέλιξη, όπως αυτός της ηλικίας».

Μολονότι το δώρο θυμίζει αρκετά την λαϊκή παροιμία «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει», η ιδιωτική κλινική Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, όχι μόνον διαφημίστηκε δωρεάν για αυτή την πρωτότυπη επιλογή «δώρου» από το μεγαλύτερο ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων αλλά προωθήθηκε και από τον πανταχού παρόντα υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη που δεν έχασε την αφορμή για να διαλαλήσει «πόσο η Ελλάδα πρωτοπορεί στον τομέα της τεχνητής γονιμοποίησης».

«Η τεχνητή γονιμοποίηση είναι μια σπουδαία ιατρική πράξη και σε εποχές με τόσο έντονο δημογραφικό πρόβλημα είναι και εθνικά αναγκαία. Αυτή η πρωτοβουλία μου αρέσει πολύ, ως Υπουργού Εργασίας. Είναι ένα ωραίο δώρο για τις εργαζόμενες» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όμως ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν ήταν μόνος σε αυτή την έμπρακτη εκδήλωση μάρκετινγκ της ιδιωτικής κλινικής. Είχε στο πλευρό τον (πρώην πανταχού παρόντα ώσπου έχασε το κυβερνητικό χρίσμα για τις περιφερειακές εκλογές του περασμένου Οκτώβρη) Γιώργου Πατούλη που έσπευσε στην ίδια εκδήλωση με μία ιδιότητα  που είχαμε σχεδόν ξεχάσει: εκείνη του Προέδρου του «Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών».

Τι είπε ο πρόεδρος;

«Πρόκειται για ένα δώρο που αφορά στις γυναίκες, οι οποίες μπορεί να μην θέλουν αυτή τη στιγμή να τεκνοποιήσουν, και επειδή το νεαρό της ηλικίας τους, τους δίνει τη δυνατότητα να ξαναβρούν αυτή την ευκαιρία με ασφάλεια αργότερα, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη προσφορά από πλευράς της επιχείρησης».

Αυτό που «ξέχασαν» ή έκαναν πως δεν κατάλαβαν όλοι οι άνδρες «ευεργέτες» με πρώτο τον κλινικάρχη και έπειτα τον υπουργό και τον πρόεδρο του Ι.Σ.Α. ήταν τα πολλαπλά μηνύματα αυτής της κίνησης, μεταξύ αυτών τα εξής δύο:

  • Οι εργαζόμενες στην επιχείρηση «θα ήταν καλό» να μην κάνουν παιδί νωρίς ή όποτε θέλουν. Αλλά να το αφήσουν «για αργότερα» με την «ξεγνοιασιά» πως τα ωάριά τους θα αναπαύονται αναπαυτικά στους ειδικούς καταψύκτες της επιχείρησης. Μία επιχείρηση, που και διά αυτής της οδού, θα έχει αποκτήσει πρόσβαση στο γενετικό υλικό των γυναικών υπαλλήλων της και σε ένα σκασμό γενετικά δεδομένα.
  • Οι γυναίκες υπάλληλοι καλό θα ήταν να δουλέψουν ακόμη σκληρότερα και να ξεχάσουν δικαιώματα σε «ζωή μετά τη δουλειά», σε έρωτα ή τεκνοποίηση από την «τρυφερή» ηλικία των 20 ή των 30 και βάλε…

Όσο για τον ανεκδιήγητο υπουργό που έσπευσε να κάνει το μάρκετινγκ στην ιδιωτική κλινική βγάζοντας λογίδρια για την «πρωτοπορία της Ελλάδας στην τεχνητή γονιμοποίηση»;

Αυτός, καλό θα ήταν, να μην κάνει το παν για να δρέψει τη δόξα γνωστού μυρωδικού που πάει σχεδόν παντού, αλλά να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας για τις Ελληνίδες εργαζόμενες που αναγκάζονται να αναβάλλουν τη μητρότητα για «αύριο» ή «μεθαύριο» επειδή δεν προλαβαίνουν λόγω εξαντλητικών ωραρίων και μισθών-πενίας να ζήσουν ούτε καν σήμερα…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα