ΑΘΗΝΑ
16:44
|
28.04.2024
Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη μέση του δρόμου κατά τις χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην περιοχή της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
«Ο κατακτητής εκτέλεσε πολλούς από αυτούς μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους», αναφέρει η ανακοίνωση της Χαμάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς υποστηρίζει ότι δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ορισμένοι εξ αυτών «εκτελέστηκαν» στη μέση του δρόμου κατά τις χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην περιοχή της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Ο κατακτητής διέπραξε πολλές φρικτές σφαγές με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων μαρτύρων στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στη ζώνη του Ταλ Αλ Ζαάταρ και στην πόλη Τζαμπαλίγια. Εκτέλεσαν επίσης δεκάδες πολίτες στους δρόμους» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Άσραφ αλ Κίντρεχ.

«Η έκταση της καταστροφής στη ζώνη του Ταλ Αλ Ζαάταρ και στα σχολεία του καταυλισμοόυ της Τζαμπαλίγια, όπου φιλοξενούνταν δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι, είναι τεράστια και αποκαρδιωτική. Εντοπίστηκαν δεκάδες μάρτυρες (σ.σ. νεκροί). Ο κατακτητής εκτέλεσε πολλούς από αυτούς μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους», αναφέρει η ανακοίνωση της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός, που ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν απάντησε συγκεκριμένα σε αυτές τις κατηγορίες. Διαβεβαίωσε όμως ότι «τα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών στόχων είναι σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου» και πραγματοποιούνται αφού αξιολογηθεί ότι «οι τυχαίες ζημιές σε πολίτες και σε πολιτικές υποδομές δεν θα είναι υπερβολικές, σε σύγκριση με το στρατιωτικό πλεονέκτημα που αναμένεται ως αποτέλεσμα της επίθεσης».

Πλάνα της τηλεόρασης του Γαλλικού Πρακτορείου δείχνουν ένα πτώμα κάτω από συντρίμμια σε δρόμους της Τζαμπαλίγια και τεράστιες καταστροφές σε διάφορα σημεία της πόλης. Βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει, δείχνουν πτώματα σε αποσύνθεση, στους δρόμους της Τζαμπαλίγια.

Στην Μπέιτ Λαχία, στα βόρεια, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανέφερε ότι εντόπισε σήμερα «δεκάδες πτώματα σε αποσύνθεση». Τα περισσότερα από τα θύματα «εκτελέστηκαν στον δρόμο και μετά τα κατασπάραξαν σκύλοι», πρόσθεσε.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε την Τετάρτη από το Ισραήλ να ξεκινήσει έρευνα για «πιθανή διάπραξη εγκλήματος πολέμου» από τον ισραηλινό στρατό, αφού έλαβε «ανησυχητικές πληροφορίες» για τον θάνατο έντεκα άοπλων Παλαιστίνιων στην Πόλη της Γάζας. Το Ισραήλ απάντησε ότι η κατηγορία αυτή είναι «αβάσιμη και αναληθής».

Ο αριθμός των Παλαιστινίων νεκρών από τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου έχει αυξηθεί σε 20.258, με 53.688 τραυματίες, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας στον αποκλεισμένο θύλακα, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι 201 άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 368 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα