ΑΘΗΝΑ
07:54
|
28.04.2024
Οι δρόμοι της κατεχόμενης ιερής πόλης, συνήθως στολισμένοι με γιορτινά φώτα, στέκονται τώρα σε σιωπή καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την εκστρατεία του στη Γάζα.
Σκηνή της γέννησης της Βηθλεέμ που απεικονίζεται με μπάζα και συρματόπλεγμα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εορτασμοί των Χριστουγέννων ακυρώνονται στη Βηθλεέμ. Οι δρόμοι της κατεχόμενης ιερής πόλης, συνήθως στολισμένοι με γιορτινά φώτα και σφύζουν από γιορτινές ευχές, στέκονται τώρα σε επίσημη σιωπή καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τη βομβαρδιστική του εκστρατεία και την χερσαία εισβολή στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το Middle East Monitor.

Μέσα σε μόλις δύο μήνες, έως και 20.000 Παλαιστίνιοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν στη Γάζα εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων. Η συγκλονιστική πραγματικότητα των χιλιάδων νεαρών ζωών που αφαιρούνται από την άλλη πλευρά της Παλαιστίνης έχει ρίξει μια σκοτεινή απόχρωση στη συνήθως χαρούμενη ατμόσφαιρα της Βηθλεέμ αυτήν την εποχή του χρόνου.

Επιδεινώνοντας αυτή τη θλίψη, οι ισραηλινοί περιορισμοί και το κλείσιμο των σημείων ελέγχου έχουν αμβλύνει περαιτέρω τα πνεύματα αυτής της ιερής πόλης. Αυτά τα μέτρα έχουν κάνει απίστευτα δύσκολο για τους τουρίστες και τους προσκυνητές να φτάσουν στη Βηθλεέμ, εμποδίζοντας την ετήσια εισροή επισκεπτών που επιδιώκουν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο πιο σεβαστό σκηνικό της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα