ΑΘΗΝΑ
03:55
|
02.05.2024
Ένα αεροπλάνο που μετέφερε περίπου 275 Ινδούς υπηκόους που κρατούνταν για 4 ημέρες σε αεροδρόμιο της Γαλλίας απογειώθηκε.
Η πτήση της Legend Airlines είχε ακινητοποιηθεί από τις 21 Δεκεμβρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αεροπλάνο που μετέφερε περίπου 275 Ινδούς υπηκόους που κρατούνταν για τέσσερις ημέρες σε αεροδρόμιο της Γαλλίας απογειώθηκε, αναφέρει το BBC.

Το ναυλωμένο Airbus A340 είχε καθηλωθεί από την Πέμπτη λόγω υποψιών για εμπορία ανθρώπων.

Η πτήση, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) προς τη Νικαράγουα, είχε σταματήσει σε αεροδρόμιο ανατολικά του Παρισιού για ανεφοδιασμό, με 303 επιβαίνοντες.

Το αεροπλάνο πιστεύεται τώρα ότι είναι καθ’ οδόν προς τη Βομβάη, αλλά ορισμένοι από τους επιβάτες έχουν μείνει στη Γαλλία.

Η πτήση της Legend Airlines δεν μπόρεσε να φύγει από το αεροδρόμιο Châlons-Vatry, περίπου 130 χιλιόμετρα από το Παρίσι, αφού οι αρχές έλαβαν ανώνυμη πληροφορία ότι ορισμένοι επιβάτες μπορεί να είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Δύο από τους επιβαίνοντες τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ αρκετοί άλλοι είχαν ζητήσει άσυλο στη Γαλλία, σύμφωνα με πηγές.

Οι περισσότεροι πιστεύεται ότι είναι Ινδοί πολίτες που εργάζονται στα ΗΑΕ.

Οι γαλλικές αρχές φέρονται να υποπτεύονται ότι οι επιβαίνοντες μπορεί να ταξίδευαν στη Νικαράγουα πριν επιχειρήσουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ ή στον Καναδά.

Δεν ήταν σαφές εάν οι αρχές είχαν καθορίσει οριστικά ότι δεν διαπράχθηκε έγκλημα πριν επιτρέψουν στο αεροπλάνο να φύγει.

Δεν είναι επίσης σαφές γιατί η πτήση έφυγε με προορισμό τη Βομβάη, αντί να συνεχίσει το ταξίδι της προς τη Νικαράγουα.

«Σε αυτό το στάδιο δεν είμαστε ακόμα σίγουροι», δήλωσε ο πρόεδρος της Human Rights League Patrick Baudouin στη γαλλική τηλεόραση. «Ήταν αυτή μια συμβουλή που αποδεικνύεται ότι ήταν εντελώς ακατάλληλη, ή υπάρχει πραγματικό έγκλημα πίσω από αυτό;»

Η Legend Airlines είναι μια ρουμανική αεροπορική εταιρεία τσάρτερ με στόλο τεσσάρων αεροπλάνων, σύμφωνα με το διαδικτυακό πρόγραμμα παρακολούθησης πτήσεων Flightradar.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα