ΑΘΗΝΑ
10:52
|
27.04.2024
Η Ρωσία δεν παρεμβαίνει ποτέ σε τέτοια θέματα, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης «Σερβία κατά της βίας» (SPN) παρευρίσκονται σε διαμαρτυρία, μετά από ισχυρισμούς του SPN για σημαντικές παραβιάσεις του εκλογικού νόμου στην πόλη του Βελιγραδίου και στο κοινοβούλιο, στο Βελιγράδι, Σερβία, 24 Δεκεμβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τρέχουσες εξελίξεις που εκτυλίσσονται στους δρόμους του Βελιγραδίου είναι αυστηρά εσωτερική υπόθεση της Σερβίας και η Ρωσία δεν παρεμβαίνει ποτέ σε τέτοια θέματα, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρει το TASS.

«Όλες οι σημερινές εξελίξεις [στο Βελιγράδι] είναι αυστηρά εσωτερική εσωτερική υπόθεση των Σέρβων. Η Σερβία έχει μια νόμιμη ηγεσία, η οποία πιστεύουμε ότι είναι ικανή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα», είπε, σχολιάζοντας τις πρόσφατες διαδηλώσεις στο Βελιγράδι μετά βουλευτικές και δημοτικές εκλογές της χώρας.

«Ποτέ δεν έχουμε αναμειχθεί και δεν σχεδιάζουμε να παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις [άλλων χωρών], ιδιαίτερα στις εσωτερικές υποθέσεις της συμμάχου και εταίρου μας Σερβίας», απάντησε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή παροχή βοήθειας από τη Ρωσία στη Σερβία.

«Μας ενώνει μια κοινή ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Αγαπάμε και εκτιμούμε τις σχέσεις μας», είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας «προσφέρουν ευρεία υπόσχεση για ανάπτυξη σε ένα ευρύ φάσμα τομέων».

Διαδηλώσεις στο Βελιγράδι

Μέλη του αντιπολιτευόμενου μπλοκ της Σερβίας κατά της βίας, που ξεκίνησαν μια σειρά από συγκεντρώσεις μπροστά από το κτίριο της Ρεπουμπλικανικής Εκλογικής Επιτροπής (REC) στο Βελιγράδι στις 18 Δεκεμβρίου, προσπάθησαν να εισβάλουν στο δημαρχείο την Κυριακή, αλλά αστυνομικοί διέλυσαν τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν κοντάρια σημαίας για να γκρεμίσουν την πόρτα και έσπασαν τα παράθυρα πετώντας πέτρες και κουτιά μπύρας, καταστρέφοντας επίσης κάμερες παρακολούθησης βίντεο. Μέχρι τα μεσάνυχτα, η αστυνομία έφτασε δυναμικά στην πλατεία κοντά στο δημαρχείο και προχώρησε στη διάλυση των διαδηλωτών.

Ο Σέρβος πρόεδρος, με τη σειρά του, προειδοποίησε ότι οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης και οι προκλητικές δηλώσεις της δεν θα έχουν αποτέλεσμα, καθώς στη χώρα «η εξουσία αλλάζει μόνο με εκλογές». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ό,τι και να προσπαθήσουν να κάνουν, δεν θα υπάρξει βίαιη αλλαγή εξουσίας».

Οι αντίπαλοι της ηγεσίας της χώρας λένε ότι αμφισβητούν τη νίκη του συνασπισμού υπό την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος στις δημοτικές εκλογές του Βελιγραδίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα