ΑΘΗΝΑ
09:51
|
02.05.2024
103 επιθέσεις εναντίον βάσεων που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία από τις 7 Οκτωβρίου.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, πραγματοποιήθηκε, χθες Δευτέρα, εναντίον στρατιωτικής βάσης στο βόρειο Ιράκ που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, δήλωσαν Αμερικανοί και Ιρακινοί αξιωματούχοι.

Ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία έχει αυξηθεί μετά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, στις 7 Οκτωβρίου, με έναν απολογισμό από αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού να έχει καταμετρήσει 103 περιστατικά.

Στην χθεσινή επίθεση, σύμφωνα με τις ιρακινές αρχές, βάση κοντά στο αεροδρόμιο Αρμπίλ, στο Ιρακινό Κουρδιστάν, που χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό δέχτηκε επίθεση από drone με αποτέλεσμα υλικές ζημιές, αλλά και τραυματισμούς.

Λίγο μετά την επίθεση, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, ένας συνασπισμός ενόπλων οργανώσεων που συνδέονται με τη Χασντ αλ Σαάμπι, τους πρώην παραστρατιωτικούς που πλέον έχουν ενταχθεί στον ιρακινό στρατό, ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον μιας άλλης βάσης, κοντά στο Χαρίρ που βρίσκεται βορειοανατολικά του Αρμπίλ και φιλοξενεί και αυτή αμερικανικές δυνάμεις.

Σε συνέχεια των επιθέσεων οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον εγκαταστάσεων φιλοϊρανικών ενόπλων κινημάτων, συμπεριλαμβανομένων θέσεων της παράταξης Κατάεμπ Χεζμπολά («Ταξιαρχίες του Κόμματος του Θεού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στη Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί «ξένων επιρροών»

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ συλληφθέντων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα