ΑΘΗΝΑ
11:45
|
27.04.2024
Η Δύση έδωσε τελεσίγραφο στο Βελιγράδι, αναγκάζοντάς το ουσιαστικά να επιλέξει «οτιδήποτε άλλο εκτός από τη Ρωσία», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, νωρίτερα, η Ουκρανία είχε μπει στο ίδιο μοντέλο «εμείς-ή-αυτοί» και όλες οι προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δύση έδωσε τελεσίγραφο στο Βελιγράδι, αναγκάζοντάς το ουσιαστικά να επιλέξει «οτιδήποτε άλλο εκτός από τη Ρωσία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρει το TASS.

«Ακριβώς όπως στην κατάσταση με την Ουκρανία, η Δύση έθεσε αρχικά όρους στη Σερβία, αναγκάζοντάς την να κάνει μια σκληρή επιλογή, δηλαδή είτε με τη Δύση είτε με τη Ρωσία, αντί να συνδυάζει αρμονικά διαφορετικούς αναπτυξιακούς δρόμους σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα του Σερβικού λαού. Τώρα, ωστόσο, η μόνη επιλογή που απομένει είναι να είσαι με τη Δύση. Όσο για τις πρόσφατες παρατηρήσεις, δεν μοιάζουν παρά τελεσίγραφο: [επιλέξτε] ό,τι σας αρέσει, αρκεί να μην είναι η Ρωσία», είπε η διπλωμάτης στο τηλεοπτικό κανάλι του RT, σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στη Σερβία.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, νωρίτερα, η Ουκρανία είχε μπει στο ίδιο μοντέλο «εμείς-ή-αυτοί» και όλες οι προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν.

Μέλη του αντιπολιτευόμενου μπλοκ της Σερβίας κατά της βίας, που άρχισαν να συγκεντρώνονται τακτικά μπροστά από το κτίριο της Ρεπουμπλικανικής Εκλογικής Επιτροπής στο Βελιγράδι στις 18 Δεκεμβρίου, προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο του δημαρχείου στις 24 Δεκεμβρίου, αλλά διαλύθηκαν από αστυνομικούς. Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς προειδοποίησε ότι οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης δεν θα οδηγήσουν σε τίποτα καθώς «οι εκλογές είναι ο μόνος τρόπος αλλαγής της κυβέρνησης» στη βαλκανική χώρα. Ωστόσο, οι αντίπαλοι της ηγεσίας της χώρας συνεχίζουν να αμφισβητούν τη νίκη του συνασπισμού υπό την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές για το δημοτικό συμβούλιο του Βελιγραδίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα