ΑΘΗΝΑ
10:45
|
28.04.2024
Ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν, ενώ το αποβατικό πλοίο Novocherkassk υπέστη ζημιές κατά την απόκρουση επίθεσης με κατευθυνόμενους πυραύλους.
Το ρωσικό αποβατικό πλοίο Novocherkassk υπέστη ζημιές (Φωτογραφία αρχείου)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζημιές υπέστη το ρωσικό αποβατικό πλοίο Novocherkassk στο λιμάνι της Φεοντοσίγια στην Κριμαία, μετά από ουκρανική αεροπορική επιδρομή, ενώ κατά τη διάρκεια της αερομαχίας που ακολούθησε καταστράφηκαν δύο ουκρανικά αεροσκάφη Su-24, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσένοφ, ως αποτέλεσμα της επίθεσης με κατευθυνόμενους πυραύλους, ένα άτομο σκοτώθηκε, δύο τραυματίστηκαν ενώ έξι κτίρια υπέστησαν ζημιές με τους κατοίκους τους να μεταφέρονται σε κέντρα φιλοξενίας. «Οι μεταφορικές υποδομές λειτουργούν κανονικά, δεν υπάρχουν περιορισμοί στη μεταφορά επιβατών», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών της Κριμαίας Νικολάι Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές λειτουργούν κανονικά μετά την επίθεση στη Φεοδοσία. Η κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας, μέσω της διάβασης των πορθμείων και στα σημεία ελέγχου διεξάγεται επίσης τακτικά.

Η τελευταία φορά που το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε επίθεση χρησιμοποιώντας UAV τύπου αεροσκάφος σε στόχους στην Κριμαία ήταν το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου, όταν δύο κύματα drones απωθήθηκαν από συστήματα αεράμυνας με 32 από αυτά να καταστρέφονται.

Επιπλέον, στις 22 Δεκεμβρίου, συστήματα αεράμυνας σε υπηρεσία απέκρουσαν επίθεση από ουκρανικό drone που πετούσε προς τη Μόσχα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν, το drone καταρρίφθηκε πάνω από το έδαφος της αστικής συνοικίας του Ποντόλσκ, ενώ από την πτώση των συντριμμιών του δεν υπήρξαν καταστροφές ή θύματα.

Την ίδια μέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την καταστροφή τριών ακόμη μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων: δύο στην περιοχή Καλούγκα και ενός στην περιοχή του Μπριάνσκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα